Umělkyně Pazderková: Chci, aby se o mě vláda postarala! Babiši, uražený školáčku

26.03.2020 8:27

Herečka Iva Pazderková se v rozhovoru pro server DeníkN.cz rozzlobila na premiéra Andreje Babiše (ANO). „Nezajímá mě jeho poškozené ego. Chci, aby se o mě vláda postarala,“ uvedla Pazderková.

Umělkyně Pazderková: Chci, aby se o mě vláda postarala! Babiši, uražený školáčku
Foto: iReport
Popisek: Iva Pazderková a Jakub Kohák.

Podle herečky Pazderkové přišli herci a režiséři o velkou část příjmů a divadla ztrácejí peníze za zrušená představení. Jak uvádí, pro někoho to může být likvidační. I jí osobně se krize velmi dotýká. „Asi 97 % mých příjmů totiž tvoří živé vystupování. Netočím v současné době ani žádný seriál. Ony se tedy teď seriály netočí vůbec. Ze svého oboru vlastně nemám žádný příjem,“ uvedla. 

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí

Sama pak pomáhá se šitím roušek. „Jde mi to pomalu, protože šiju tu nejsložitější variantu, na kterou jsem si hned nastříhala strašně moc látky. Za těch pár dní jsem ušila asi 45 roušek, takže zhruba deset denně. Dneska jich mám už 21! Než půjdu do práce, chci je zavézt do Armády spásy,“ řekla. Podle jejích slov ta krize o nás říká, že se všichni umíme vzmužit a hledat řešení. „Bohužel to taky říká, že jsme se možná měli malinko lépe připravit,“ dodala.

Jako cestu výdělku herců pak Pazderková vnímá možnost on-line vystoupení. „Na Instagramu jsem si založila televizi ‚Iva aneb televize, o kterou nestojíte‘. Každý den tam živě vysílám jiný pořad, včetně třeba charitativního čtení pro seniory nebo naopak zábavného rozboru písní, o které jste si neřekli. Díky tomu, že sociální sítě fungují na bázi spolupráce, je i toto cesta,“ řekla. 

Následně se vyjádřila k opatřením, která zavádí vláda. „Přijde mi to malinko jako řízený chaos. Myslím si, že opatření, aby se lidi nesdružovali a všichni povinně nosili roušky, jsou správná. Češi nejsou zdaleka tak disciplinovaní jako například Japonci, kteří moc dobře ví, že pokud budou bezohlední, nepřežijí ani den. Nemám ale pocit, že by vláda měla nějaký plán. Když na začátku lidé plácali, že je to jenom chřipka, neupozornila je, aby to brali vážně a připravili se,“ dodala. 

Závěrem pak uvedla, že jí přijde absurdní, že v této situaci někdo dokáže na tiskové konferenci stát jako uražený školáček, prudit a píchat do opozice a dělat zbytečné dusno. „To je pro mě prostě nepřijatelné a absolutní pohrdání námi lidmi, kteří se na to díváme. Mě v této chvíli prostě nezajímá, že má někdo poškozené ego. Zajímá mě, aby se o mě vláda postarala a abych dostala jasné informace,“ uzavřela Pazderková, která uraženým školáčkem mínila premiéra Andreje Babiše (ANO). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…