Upálíme ho, naznačil Konvička o lidovci

18.08.2015 12:31

Lidovec Šimon Heller je zděšen výroky šéfa iniciativy Islám v ČR nechceme a Bloku proti Islámu Martina Konvičky, který na sociální síti Facebook hovoří o koncentračních táborech pro muslimy a upalování nepřátel. Upálit chtěl Konvička prý i samotného Hellera.

Upálíme ho, naznačil Konvička o lidovci
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

Heller se na svém blogu na serveru Aktuálně.cz pozastavuje nad tím, že lídr IVČRN a Bloku proti islámu začal mluvit o případné potřebě koncentračních táborů pro muslimy. „Kdyby došlo k nejhoršímu, koncentráky pro muslimy naštěstí budou, ne bohužel. Řekli si o to sami,“ napsal dle budějovického lidovce Konvička na Facebook.

Ale protože nepřítel není pouze vnější, začal prý Konvička mluvit i o upalování „vnitřních nepřátel“, údajně kvůli potřebnému respektu muslimů. Heller tuto skutečnost doložil na svém profilu na sociální síti Facebook, kam umístil naskenovanou část diskuse, které se zúčastnil i Martin Konvička. „Pořád můžeme upálit Hellera, tím tak nějak omládneme a získáme v očích islámců trochu kýženého respektu,“ nechal se slyšet budějovický bojovník proti islámu.

Fakt, že Konvička mluví o potřebě koncentračních táborů pro určitou skupinu obyvatel a o upalování, považuje Heller za nesmírně nebezpečný. „Evropa má bytostnou zkušenost s podobnou ideologií. V Německu Hitler nepřišel k moci ze dne na den, ale jednalo se o soustavnou propagandu s tím, že nějaká úzká skupina obyvatel je odpovědná za nespokojenost ostatních. A tuto úzkou skupinu obyvatel se pak Hitler pokusil zlikvidovat. Konvičkova rétorika je naprosto stejná. Pokud ji budeme tolerovat, dáváme pouze prostor radikálním extremistům, kteří nesmí mít v demokracii prostor,“ míní Heller, podle něhož by proti Konvičkovi měly zasáhnout úřady.

Celý komentář Šimona Hellera ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…