Uprchlíci: Už nejen Turecko. Další země se hlásí o naše peníze

01.09.2016 11:46

Dohoda mezi Evropskou unií a Tureckem, která má přispět ke zmírnění nekontrolovaného toku migrantů do Evropy, zle zatopila Egyptu. Alespoň to tvrdí zástupce egyptského ministra zahraničí Hisham Badr, podle něhož země nyní hostí miliony migrantů.

Uprchlíci: Už nejen Turecko. Další země se hlásí o naše peníze
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Na území Egypta se v současné době pohybuje na 5 milionů migrantů, zhruba 500 tisíc z nich jsou Syřané. Každý den egyptské úřady evidují 800 žádostí o azyl.

S těmito informacemi předstoupil ve čtvrtek před členy zahraniční komise Evropského parlamentu zástupce egyptského ministra zahraničí Hisham Badr, jenž zároveň zdůraznil, že egyptští pohraničníci v posledních několika měsících zadrželi kolem 5000 lidí, kteří chtěli přes Středozemní moře přeplout do Itálie.

„V posledních několika dnech jsme zadrželi zhruba 400 lidí snažících se odcestovat do Evropy,“ upřesnil dále Badr s tím, že většina zadržených migrantů nemá egyptskou státní příslušnost.

Celý článek v angličtině ZDE

Náklady na vypořádávání se s uprchlíky vyčíslil egyptský diplomat na několik stovek milionů dolarů za rok. V této souvislosti si tak trochu vyčítavě posteskl, že EU přislíbila Turecku několik miliard na zvládnutí migrační krize. V porovnání s tím prý Egypt dosud od Evropské unie nedostal takřka nic. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…