Úřad, který kritizoval Zemana, má problém. Ve Sněmovně narazil

08.11.2018 12:07

Sněmovní kontrolní výbor dnes nedoporučil Sněmovně, aby schválila rozpočet Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stan a politických hnutí. Poslancům se zdál návrh rozpočtu nedostatečně zpracovaný, chyběly jim v něm některé údaje, někteří mu vytýkali údajnou nadsazenost některých výdajových položek. Zprávu přinesla ČTK.

Úřad, který kritizoval Zemana, má problém. Ve Sněmovně narazil
Foto: Archiv zadavatele
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Úřad má dostat v příštím roce 34,8 milionu korun, což je zhruba stejně jako letos. Poslední slovo k jeho rozpočtu však bude mít Sněmovna.

Zpravodaj k návrhu rozpočtu Vladimír Koníček (KSČM) sice načetl doporučující usnesení, pro něj ale hlasovali jen dva poslanci. Další dva byli proti a zbytek členů výboru se zdržel, takže kladné doporučení neprošlo. O rozpočtu tak rozhodne plénum Sněmovny.

Předseda úřadu Vojtěch Weis řekl po jednání ČTK a Českému rozhlasu, že debatu výboru považuje za korektní, je spokojený a nic jiného nečekal. „Výhrady vnímám, očekával jsem, že průběh jednání bude takový, jaký byl. Spíše jsem čekal větší výhrady, ale nepřekvapuje mě to,“ řekl. „Náš úřad je úřad, který je tady proto, aby nebyl, řekněme, sympatický některým osobám a nebudu říkat kterým,“ dodal.

Předseda výboru Roman Kubíček (ANO) řekl Weisovi, že kdyby jeho úřad zpracoval zprávu k návrhu rozpočtu podobně jako třeba Nejvyšší kontrolní úřad, který dává jiným úřadům za vzor, neměli by se poslanci na co ptát.

Poslanec Koníček poukazoval na to, že kontrolovat strany a hnutí mají hlavně členové úřadu, kterých je celkem pět. Proto mu připadá nefér, že si úřad stěžuje na to, že má na kontrolu málo lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…