Úřad vlády se odvolá proti pokutě za ProMoPro

15.04.2014 20:04

Úřad vlády se odvolá proti půlmiliardové pokutě, kterou mu vyměřil finanční úřad kvůli údajně předraženému zajištění audiovizuální techniky pro české předsednictví EU firmou ProMoPro. Podá také žádost o prominutí odvodu.

Úřad vlády se odvolá proti pokutě za ProMoPro
Foto: Redakce
Popisek: Kauza ProMoPro je spojována mimo jiné s ministrem obrany Alexandrem Vondrou

Úřad nyní chystá podklady pro odvolání. „Samozřejmě naším cílem je minimalizovat škody a ztráty tak, aby dopadly co nejméně na činnost a chod Úřadu vlády," řekl vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák. Pravomocný verdikt finančního úřadu se čeká údajně v řádech měsíců.

Takzvaná kauza ProMoPro, kvůli které čelí obžalobě 12 lidí, vznikla za vlády Mirka Topolánka (ODS). Podle finančního úřadu porušil Úřad vlády zakázkou, jejíž cena se nakonec vyšplhala na 550,9 milionu korun, rozpočtovou kázeň. Zakázka byla podle žaloby předražena o více než 388 milionů korun.

Úřad vlády se již dříve rozhodl připojit jako poškozený k trestnímu řízení v případu. Chce uplatnit nárok na náhradu škody.

Společnost ProMoPro zajišťovala dodávky audiovizuální techniky na konference v Praze a regionech. Zakázku na pronájem a obsluhu audiovizuální techniky, která podle médií původně neměla překročit 85 milionů korun, získala bez výběrového řízení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…