Urban: Hanáková neměla být ministryní nikdy

12.06.2013 22:35

Do pořadu Události, komentáře přišla nejen poslankyně Gabriela Pecková (TOP 09), ale i poslanec, předseda hospodářského výboru Milan Urban (ČSSD), a to kvůli odstoupení ministryně kultury Aleny Hanákové.

Urban: Hanáková neměla být ministryní nikdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Urban

„Paní ministryně mluvila o pocitu. Já bych si netroufla pocity paní ministryně nijak dále interpretovat,“ uvedla poslankyně s tím, že neměla pocit, že by Hanáková ztratila podporu. „Nevidím žádný zásadní důvod, proč by to tak nemělo být,“ dodala Pecková.

„Co se týče těch dlouhodobějších úkolů – ty je možné nastartovat, ale bude úkolem té další politické reprezentace v nich pokračovat,“ řekla Pecková s tím, že TOP 09 nejde o to, aby si udobřila kulturní frontu, která podporuje Karla Schwarzenberga. „Tento krok udělala paní ministryně sama o své vůli,“ prohlásila poslankyně.

„Je to vynikající zpráva pro českou kulturu,“ okomentoval konec Hanákové Urban. „Ministrem by neměl být politik, který není velkou osobností v kultuře,“ doplnil poslanec ČSSD s tím, že každý od začátku věděl, že Hanáková na svou funkci neměla kvalifikaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…