Ušatý traktorista, napsal občan o Šlachtovi a dostal pokutu. Soud ji teď ale zrušil

03.09.2016 10:46

Osmitisícovou pokutu, kterou dostal aktivista Tomáš Zelený za urážení policie, zrušil soud. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Ušatý traktorista, napsal občan o Šlachtovi a dostal pokutu. Soud ji teď ale zrušil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Levicový aktivista, vystupující pod pseudonymem Tomáš Zelený, měl platit za to, že oslovoval policii Zdar útvare!, o bývalém šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robertu Šlachtovi hovořil jako o „ušatém traktoristovi“ a policejní odbor terorismu a extremismu zase nazýval „odborem teroristů a extremistů“.

Pokutu aktivista nebude muset platit. Okresní soud v Mostě ji zrušil.

Celý text je ZDE

Pokutu aktivistovi uložil přímo jeden z policistů Lukáš Kořínek. Uvedl, že se muž „opakovaně dopustil rušení řízení a urážlivého jednání“. Jenže podle soudce Jana Hartmana, který pokutu zrušil, Kořínek ono „rušení řízení“ nevysvětil a pokutu ani neodůvodnil. Navíc dva z osmi výroků, které policistům vadily, jsou už z června 2015 – a Kořínek pokutu udělil až v polovině července letošního roku, a výroky jsou tak již promlčené.

„Uplyne-li od jednání doba delší než jeden rok, nepřichází uložení pořádkové pokuty v úvahu,“ upozornil soudce Hartman v usnesení, které má Aktuálně.cz k dispozici. O pokutě tak musí znovu rozhodovat policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…