Ústavní soudci odmítli Okamurovy nářky. Zavrhli všechny jeho návrhy

10.01.2013 10:12

Ústavní soud zamítl všechny návrhy senátora Tomia Okamury, týkající se přímé volby prezidenta. Ten požadoval mimo jiné odklad voleb, změny ve volebním zákoně a dokonce i v Ústavě. Ústavní soud již dříve zamítl návrh na odklad voleb, nyní i všechny další návrhy. Nález ÚS vyhlásil jeho předseda Pavel Rychetský.

Ústavní soudci odmítli Okamurovy nářky. Zavrhli všechny jeho návrhy
Foto: hns
Popisek: Tomio Okamura má slivovici rád

Okamura byl rozhodnutím Ministerstva vnitra vyškrtnut z prezidentské volby, a tento závěr potvrdil i volební senát Nejvyššího správního soudu. Senátor si stěžoval u Ústavního soudu a při té příležitosti předložil i další návrhy, týkající se prezidentské volby. Ta podle něj přináší řadu nejasností a problematických bodů, které poškozují jeho práva a jsou protiústavní.

Stížnost, sepsaná jeho advokátkou Klárou Samkovou, byla podána během Vánoc a Ústavní soud se jí vzhledem k časovému ohrožení prezidentské volby zabýval prioritně. Již v minulém týdnu odmítl odložit prezidentské volby a odmítl senátora Okamuru zařadit zpět mezi prezidentské kandidáty. Nyní ÚS prezentoval nález, zabývající se dalšími námitkami senátora. Všechny byly odmítnuty.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …