Úsvit podle průzkumníků vstává z mrtvých. Trhl by dokonce i ODS

06.02.2015 17:11

Kdybychom dnes šli k urnám volit zástupce do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, jasně by zvítězilo hnutí ANO, získalo by 23,5 %, což je nejlepší výsledek od voleb v roce 2013. Vyplývá to ze statistiky ppm factum research, kterou dnes agentura zveřejnila na svých internetových stránkách.

Úsvit podle průzkumníků vstává z mrtvých. Trhl by dokonce i ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman a ministr financí Andrej Babiš demonstrativně rozstříhali státní dluhopis na 4 miliony korun.

Druhá by skončila ČSSD s 18,6 %, třetí místo by obsadila KSČM se ziskem 16,5 %. TOP 09 a Starostové by aktuálně získali 10,1 %, KDU-ČSL 6,7 %, Úsvit přímé demokracie 6,5 % a ODS 6,1 %.

Úspěch by zaznamenalo hnutí Úsvit, jehož podpora v poslední době oslabovala. Nyní by Tomio Okamura se svými lidmi dokonce dokázali porazit ODS. „Podpora Úsvitu posílila pravděpodobně z důvodu nálad, které ve společnosti eskalovaly po lednových atentátech v Paříži,“ soudí analytici ppm factum.

Z aktuálního výzkumu vyplývá, že voleb do Poslanecké sněmovny by se na přelomu ledna a února zúčastnilo 49 % oprávněných voličů. Ochota jít volit je od voleb do sněmovny v polovině října 2013 (jichž se zúčastnilo 59,5 % oprávněných voličů) setrvale nižší, což se do jisté míry projevilo i malou účastí voličů při podzimních komunálních volbách. 

Celý průzkum ZDE.

Pětiprocentní hranici, nutnou pro vstup do Poslanecké sněmovny, by na přelomu ledna a února pravděpodobně překročilo sedm politických stran, které se do sněmovny dostaly ve volbách v říjnu 2013: ANO, ČSSD, KSČM, TOP 09, ODS, KDU-ČSL a Úsvit přímé demokracie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …