Útok na Václava Klause a „fašistické sluníčkáře“: Na 1. máje vystoupil Miroslav Grebeníček

01.05.2017 14:01

Od 10:00 se na brněnském Moravském náměstí sešlo zhruba 450 příznivců Komunistické strany Čech a Moravy, kteří se rekrutovali převážně z řad seniorů.

Útok na Václava Klause a „fašistické sluníčkáře“: Na 1. máje vystoupil Miroslav Grebeníček
Foto: Vít Hassan
Popisek: Komunistický první máj v Brně

Na akci byly k vidění transparenty s nápisy: „S lidmi pro lidi“, „Ne korupci a dalšímu tunelování“, „Práce, sociální jistoty: požadavky, které splníme!“ apod.

Bylo zde rovněž možné si za 3 Kč zakoupit speciální prvomájový červený rohlík. Někteří účastníci akce na sobě měli oblečená trička se symbolem srpu a kladiva uvnitř rudé hvězdy, trička s Che Guevarou či odznaky s Vladimírem Iljičem Leninem doplněné o symbol srpu a kladiva.

V úvodu akce zazněla Internacionála, poté se slova ujali řečníci. Výrazný projev měl poslanec Parlamentu Miroslav Grebeníček, který ve svém projevu ostře kritizoval bývalého prezidenta Václava Klause.

V souvislosti s Václavem Klausem uvedl: „Jestliže jistý Václav Klaus prohlašoval znárodnění po druhé světové válce za loupež století, pak nejspíš zapomněl říci, že jeho loupež byla šestinásobně větší!“ Ve svém projevu se dále opřel do téměř všech představitelů současné vlády Bohuslava Sobotky. Toto se setkalo s bouřlivým aplausem shromážděných.

Po Miroslavu Grebeníčkovi na akci vystoupil zastupitel města Brna za KSČM Jiří Hráček, který se ve svém projevu ostře opřel jak do Dělnické strany, tak do Strany zelených a hnutí Žít Brno. Hráček ve svém projevu uvedl:

„Dneska má Brnem projít pochod neonacistů a bránit jim v tom mají lidé z hnutí Žít Brno a Strana zelených. Jedni uctívají Hitlera a nacisty a druzí se omlouvají sudetským Němcům a zvou je do Brna. Já se proto ptám: Proč tyto party jdou proti sobě, když si tak hrozně rozumí a vlastně mají stejné názory? Nechápu, proč spolu nejdou do hospody, aby si spolu o těch hitlerových pohrobcích mohli krásně povyprávět. Jediní praví antifašisté jsme my komunisté! Žít Brno a sluníčkáři jsou ve skutečnosti moderní fašisté, kteří zneužívají antifašismus ke své sebepropagaci, nic jiného!“ 

Hlavní program akce komunistů zhruba v 11:00 skončil znovu Internacionálou a následoval hudební program.

V souvislosti s tím je třeba zmínit, že na akci původně zvaly plakáty, které tučnými titulky slibovaly vystoupení skupin, zpěváků a zpěvaček zvučných jmen, např. skupin Lucie, Kryštof, Chinaski, Divokej Bill, Škwor, zpěváků Tomáše Kluse a Anety Langerové, a bylo zde uvedeno, že jejich hity zazní v podání revivalové skupiny BEZ KOFEINU, která se vystoupení posléze zřekla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Hassan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…