Už je zle? Potřebuji do nemocnice, rakovina. A je zákaz kvůli covidu! šíří se

01.10.2020 14:34

Sociálními sítěmi koluje status jednoho z onkologických pacientů, který si stěžuje na to, že kvůli koronaviru se nemůže dostat na sonografii. Ministr zdravotnictví Roman Prymula přitom apeluje, aby lidé preventivní péči kvůli koronavirové epidemii nezanedbávali.

Už je zle? Potřebuji do nemocnice, rakovina. A je zákaz kvůli covidu! šíří se
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

"Tvl. Jako onkologický pacient chodím dvakrát do roka na kontrolu. Na jaře zrušená, neb covid. Mám jít v prosinci, jestli opět nezruší. Musím s sebou mít rozbor krve, sono jater atd. Manželka mě dnes chtěla objednat do nemocnice na sono. Odpověď? Nikoho nebereme, máme zákaz, covid," poznamenal autor příspěvku, jenž si stěžuje na Twitteru.

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí
"Nebudu si brát servítky, ať jdou do prdele, kdo toto nařizuje nechápu," dodal ještě následně se slovy, že se objednal u soukromého lékaře, kde pochodil. "Též se podivoval nad opatřením nemocnice. Věřím, že všude to není stejné," uvedl pisatel.

"Jo jo, to znám. Bodavá bolest na prsou, žádaná na vyšetření od praktika a liduprázdná nemocnice. Neděláme, zajděte si na polikliniku. Bylo to tedy v březnu. Měli toho moc, celých šest covid pacientů," reaguje na jeho slova v diskuzi další z diskutérů.

"Co to je proboha za nemocnici? Budějovice, od jara objednávání na různých odděleních v nemocnici, úplně bez problémů, fungování bez omezení," píše další.

Další reakce už však dávají za pravdu stěžovateli. "Tohle je ta největší hrůza... Neříkám, že to je lehký, naopak, ale tahle vláda nemá zmáknutý FAKT vůbec nic..." dodal další autor.

"Kamarád umírá na rakovinu, protože ho na jaře odmítli operovat kvůli vládním omezením, a v červenci už bylo pozdě," posteskl si i další diskutér.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula však neustále apeluje na to, aby lidé kvůli koronavirové epidemii běžnou péči nezanedbávali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…