Už mi schází dravost, říká Pospíšil a přemýšlí o odchodu k umění

30.10.2012 8:43

Někdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS), který zachránil čest občanských demokratů v krajských volbách, když jako jediný pravicový politik vyhrál volby a to v Plzeňském kraji, uvažuje o návratu ke staré lásce - k umění. Ve vyjádření pro úterní MF Dnes dává také najevo, že v politice přes své relativní mládí vlastně dosáhl všeho, co chtěl.

Už mi schází dravost, říká Pospíšil a přemýšlí o odchodu k umění
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na začátek uvedl, že by nerad, aby se to zvrhlo, jako facebookový mejdan v Orlové, kde museli zasahovat policisté

„Nemám v sobě už tu dravost jako před deseti lety, kdy jsem do politiky vstupoval a chtěl jsem něco dokázat. Mám pocit, že jsem si to už splnil," tvrdí a připomíná, že prosadil občanský a trestní zákoník a připravil nový zákon o státních zastupitelstvech.

Postavím na nohy muzeum

Pospíšil sice chce na nadcházejícím kongresu ODS usilovat o post místopředsedy a v Plzeňském kraji bude zastávat post opozičního zastupitele, ale stále více se chce angažovat v umění, resp. v nadaci Medy Mládkové, která má k Pospíšilovi blízko. Podporovala ho po celou dobu trvání předvolební kampaně. Pospíšil by rád dosáhl toho, aby evropského věhlasu dosáhlo muzeum Kampa, které provozuje právě nadace paní Mládkové.

„Chci, aby se muzeum časem postavilo ekonomicky na nohy a byla z něj respektovaná evropská instituce," plánuje Pospíšil. Sluší se dodat, že muzeum se zaměřuje na shromáždění a vystavení děl malíře Františka Kupky.

Zároveň zvažuje návrat do další nadace již zesnulých výtvarníků Věry a Vladimíra Janouškových, kterou v roce 2004 spoluzakládal, ale po vstupu do vrcholné politiky z ní formálně odešel, ačkoli ji dál finančně podporuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…