Už nefackuje. Kalousek si to se znárodňujícími Piráty vyřídil přes klávesnici. Michálek se mu vysmál

13.04.2019 11:49

Návrh pirátských zastupitelů v Praze odhalovat a následně zdaňovat prázdné investiční byty s pomocí elektroměrů vzbudil takové vášně, že dohnal zástupce pražské koalice k jednacímu stolu. Předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek proto označil Pirátskou stranu za novou vlnu komunistů. Předseda pirátských poslanců Jakub Michálek se nyní na sociální sítí baví nad tím, že TOP 09 díky kauze „šmírování“ pražských bytů objevila „nové konzervativni téma, a to boj za práva odborářů“. Kalousek ihned usedl k počítačové klavesnici a za jeho slova mu pořádně vyčinil.

Už nefackuje. Kalousek si to se znárodňujícími Piráty vyřídil přes klávesnici. Michálek se mu vysmál
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Piráti svůj kritizovaný návrh nedávno hájili tím, že nechtějí šmírovat Pražany elektroměry, ale zjistit, kolik prázdných bytů máme, čímž nahráli místopředsedovi TOP 09 Marku Ženíškovi pěkně na smeč. Reagoval na to slovy, že právě v tom je asi ten problém. Jelikož ty byty totiž nejsou jejich.

Anketa

Věříte v úspěch nové pravicové strany Václava Klause?

81%
19%
hlasovalo: 16225 lidí

V tom Ženíškovi na twitteru okamžitě přitakal i předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek s tím, že má pravdu. Projevil však zároveň obavu z toho, že u Pirátů nebude nejspíše tato pravda pochopena.

Poznamenal k tomu, že komunista věří, že majetek spoluobčana patří i jemu. Dodal, že za Stalina se tomu říkalo znárodňování. Nová vlna komunistů, za kterou v tomto případě označil Pirátskou stranu, podle Kalouska zavádí termín „demokratizace majetku“. „Jde stále o totéž: Šmírovat, omezovat, zabavovat,“ shrnul.

Po těchto ostrých slovech nejspíše zůstala předsedovi pirátských poslanců Jakubu Michálkovi hořká pachuť v ústech. A tak to Kalouskovi ve svém tweetu vrátil. Napsal, že by rád poblahopřal TOP 09, speciálně Kalouskovi a Pospíšilovi, že po zahalování se do tibetské vlajky, zpřisňování trestů za týrání zvířat a boji proti komunismu v podobě statistiky o využití bytů, objevila nové ryze konzervativní téma, a to boj za práva odborářů.

Předseda poslanců TOP 09 si to nenechal líbit a pod Michálkův komentář připojil vyjádření, že odboráři si svá práva ochrání sami, do toho se jim prý nepletou. Zdůraznil, že chrání Pražany, aby se Piráti na jejich majetku nemohli chovat tak, jak mají v úmyslu, byť to zapírají. „Tedy jako Čingischán na dobytém území,“ poznamenal Kalousek.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

A nasdílel k tomu také článek serveru Novinky.cz informující o tom, že pražští Piráti tvrdí, že jejich záměr vyhodit z dozorčí rady Pražské plynárenské, a. s., tři zástupce zaměstnanců je motivován snahou snížit počet členů této rady. Právo však prý získalo důkaz, že ještě před týdnem chtěli na uvolněná místa dosadit zástupce koalice a vlastního člověka, analytika Jaroslava Vlka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…