Už se nemusím plahočit s pár kavárníky. Tomasz Peszynski sdělil, proč je teď skutečně šťastný

06.09.2016 6:51

Aktivista z Pražského Majdanu Tomasz Peszynski se vyjádřil ke Kroměřížské výzvě, kterou zorganizoval někdejší ministr pro lidská práva Michael Kocáb. Platforma si klade za cíl najít vhodného prezidentského kandidáta pro rok 2018, který by byl schopný porazit současného prezidenta Miloše Zemana nebo nějakého jeho pokračovatele. Tento úkol se Peszynskému zdá „super“.

Už se nemusím plahočit s pár kavárníky. Tomasz Peszynski sdělil, proč je teď skutečně šťastný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

„Chtěl bych vám říct, že Kroměřížskou výzvu beru velice vážně. Je to pro mě to nejdůležitější v současnosti. A řeknu vám, proč je Kroměřížská výzva pro mě prostě super,“ rozepsal se na sociální síti Facebook. Hned v deseti bodech vysvětlil, proč mu tato iniciativa přijde tak skvělá.

Zaprvé mu tato výzva dává prostor k tomu, aby se jako dobrovolník zapojil do vedení debat a především do ochrany demokracie, svobody a západních hodnot. „Už se nemusím plahočit s pár kavárníky (a velmi si jich vážím za to, že to dělali, oni byli první) po drobných akcích, ale mohu se skutečně podílet na reálné politické kampani, která má šanci něco změnit. Opravdu si vážím každého aktivisty, který vede svou malou válku na své frontě, protože každý je nutný,“ apeluje na čtenáře Peszynski. Navíc zase může spolupracovat se svým bratrem žijícím v Ostravě.

Díky aktivitám této výzvy nemusí autor sedět s rukama v klíně a čekat, zda bude Zeman znovu zvolen. Namísto toho může aktivně pracovat na porážce současného prezidenta. Kroměřížská výzva přitom zaručuje, že jí podporovaný kandidát nebude lákat voliče tím, že by přejímal některé zemanovské myšlenky.

„Nelíbí se mi kandidáti, kteří se tváří, že nemají s kavárnou, pravdoláskou, Havlem atd. nic společného, ale celou dobu tohle podporovali a teď to upozaďují, aby byli zvoleni. Považuji to za nečestné. Navíc Zeman to jejich kavárenství na ty lidi vytáhne a vyhrabe a použije to proti nim, takže je to stejně zbytečné. To mi Kroměřížská výzva zaručuje, že nemusím podporovat přetvářku...,“ pochvaloval si dále.

Sám prý rozhodně stojí o to, aby Česko bylo členem NATO i EU a aby se hlásilo k odkazu prvního českého prezidenta Václava Havla. Příští prezidentské volby budou referendem o tom, kolik Čechů chce kráčet stejným směrem.

„Já jdu vrátit Českou republiku na správný směr společně s Kroměřížskou výzvou. Kroměřížská výzva mi dává naději, naději, která ‚není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl – bez ohledu na to, jak to dopadne‘. Ať láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí. Jestli v to přestanu věřit a jestli podle toho přestanu konat, nemá má existence žádný smysl. To je můj život...,“ uzavřel emotivně Peszynski.

Tomasz Peszynski doslova napsal:

Chtěl bych vám říct, že Kroměřížskou výzvu beru velice vážně.. Je to pro mně to nejdůležitější v současnosti.. A řeknu vám proč je Kroměřížská výzva pro mě prostě super..
1. Jakýkoliv prezidentský kandidát, který mi je sympatický nebo se považuji za jeho odpůrce, mi nenabízí nic jiného než čekání na to až ho budu moct jít za rok a půl volit..Ale Kroměřížská výzva a její kandidáti mi nabízejí roční maraton diskuzí, výstav, aktivit a možnost zapojit se jako dobrovolník nejen v kampani pro jejich nominaci, ale tak v záchraně demokracie, svobody a západních hodnot v ČR..Mohu to dělat ve skupině která má tisíce lidí a která je po celé ČR...Už se nemusím plahočit s pár kavárníky (a velmi si jich vážím za to, že to dělali, oni byli první) po drobných akcích, ale mohu se skutečně podílet na reálné politické kampani, která má šanci něco změnit..Opravdu si vážím každého aktivisty, který vede svou malou válku na své frontě, protože každý je nutný.. Ale je potřeba také povýšit na nový level a začít postupovat společně a masově.. Nikdo jiný nemá nakročeno k celorepublikovému hnutí za to co nám je tak drahé..
2. Díky Výzvě mohu opět společně pracovat na jednom projektu se svým bráchou, který bydlí až v daleké Ostravě..
3. Nemusím čekat na to jestli bude Zeman zvolen nebo ne, ale mohu se aktivně podílet na snaze ho zastavit...
4. Nechci podporovat kandidáta, který aby byl zvolen bude koketovat se zemanovskými hodnotami, protože za prvé zemanovské hodnoty jsou špatné a za druhé proč by lidi volili falešného Zemana, když mohou volit originál..To mi Kroměřížská výzva zaručuje
5. Nelíbí se mi kandidáti, kteří se tváří, že nemají s kavárnou, pravdoláskou, Havlem atd nic společného, ale celou dobu tohle podporovali a teď to upozaďují, aby byli zvoleni.. považuji to za nečestné..Navíc, Zeman to jejich kavárenství na ty lidi vytáhne a vyhrabe a použije to proti nim, takže je to stejně zbytečné..To mi Kroměřížská výzva zaručuje, že nemusím podporovat přetvářku..
6. Nesnáším marketingové taktizování..Ano já chci svobodu, demokracii, EU, NATO, západ, chci pravdu a lásku, lidskost a zdravý rozum a proto se nebudu tvářit, že to je jinak..Kroměřížská výzva mi zaručí, že se nemusím přetvařovat..
7. Kandidát Kroměřížské výzvy půjde za těmi hodnotami a příští volby změní z referenda o Zemanovi na referendum o směřování České republiky..To je poctivý přístup a to musíme udělat.. Nic jiného nemá smysl.. marketing lidé prohlédnou, případně ho pochopí po volbách a budou to považovat za podvod a to tyto hodnoty u nás definitivně zabije..Tento poctivý přístup Kroměřížská výzva má..
8. Já jdu vrátit Českou republiku na správný směr společně s Kroměřížskou výzvu..
9. Kroměřížská výzva mi dává naději, naději, která "není to přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl - bez ohledu na to, jak to dopadne."
10. Ať láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí..Jestli v to přestanu věřit a jestli podle toho přestanu konat, nemá má existence žádný smysl.. To je můj život..

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…