Už se nemůžeme schovávat za USA! Francouzský premiér promluvil rok od masakru v Bataclanu

13.11.2016 8:14

V sobotu si nejen ve Francii lidé připomněli první výročí od hrůzného teroristického útoku v hudebním klubu Bataclan. Rok poté, co v klubu zemřelo na 90 lidí, vystoupil na pódium rockový zpěvák Sting a předal lidem jasný vzkaz. Podle agentury Reuters nezůstal pozadu ani francouzský premiér Manuel Valls.

Už se nemůžeme schovávat za USA! Francouzský premiér promluvil rok od masakru v Bataclanu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Koncertní sál Bataclan se stal dějištěm útoku teroristů Islámského státu, při kterém zahynulo osm desítek lidí. Pařížané jsou z toho v šoku

„Dnes večer máme dva úkoly,“ řekl z pódia návštěvníkům francouzského hudebního klubu Bataclan rockový zpěvák Sting. „Oslavit život těch, kteří zemřeli při útoku, a oslavit život i hudbu v tomto historickém místě,“ zahájil zpěvák své vystoupení. Na 90 obětí prý nikdy nezapomeneme.

Na koncert přišli i lidé, kteří před rokem zažili teroristický masakr při vystoupení kapely Eagles of Death Metal. Mezi návštěvníky koncertu byl i Adrien, kterému se podařilo přežít loňské řadění teroristů. „Považoval jsem za svou povinnost přijít sem,“ řekl muž, jenž přišel uctít památku dvou svých kamarádů. Ti neměli tolik štěstí jako on a zahynuli.

Celý článek najdete zde.

Ke tragédii se rok poté vyjádřil i francouzský premiér Manuel Valls, jenž varoval, že se nad Francií stále vznáší hrozba teroristického útoku a nejen Francie by se k této hrozbě měla postavit čelem. Evropa by podle jeho názoru měla posílit svou obranyschopnost.

„A to tím spíš, jak se Spojené státy stále méně a méně angažují v dění ve světě. Evropa se už nemůže vyhýbat své odpovědnosti a hledat útočiště u svého amerického spojence,“ varoval francouzský premiér v článku, který v sobotu uveřejnil nejeden evropský deník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…