V 69 letech zemřel slovenský zpěvák Miro Žbirka

10.11.2021 18:45

Zemřel slovenský zpěvák Miro Žbirka, bylo mu 69 let. Deníku Sme to potvrdil Rado Mešša, Žbirkův PR manažer, na základě informací od zpěvákovy manželky, uvádějí Novinky. Příčinou byl údajně opakovaný zápal plic.

V 69 letech zemřel slovenský zpěvák Miro Žbirka
Foto: tibi
Popisek: Miro Žbirka a Jaroslav Hudec

Hudebník skončil před měsícem v nemocnici na infuzích. „Přátelé, dostihl mě nějaký zákeřný bacil,“ napsal tehdy na svém facebooku. „Posílejte energii, budu ji potřebovat,“ poprosil fanoušky.

Vážné zdravotní problémy měl Žbirka naposledy v roce 2017, kdy ho skolil zápal plic v Londýně a bál se o svůj život. Musel být převezen privátním letadlem, které pro něj poslali přátelé.

Žbirka byl spoluzakladatel skupiny Modus, s níž v roce 1977 získal spolu s Jánem Lehotským a Marikou Gombitovou Zlatou bratislavskou lyru za píseň Úsmev. V roce 1981 spolu s Lacem Lučeničem opustili skupinu Modus a založili skupinu Limit, se kterou se vydal na sólovou dráhu. V roce 1982 se stal prvním slovenským Zlatým slavíkem; po Waldemaru Matuškovi byl druhý, kdo dokázal porazit Karla Gotta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…