V Bruselu dojde na Babiše. Europoslanec Štětina chystá na půdě Evropského parlamentu tuto akci

16.11.2018 9:16

Europoslanec Jaromír Štětina se vyjádřil k dění v České republice, k informacím o únosu premiérova syna Andreje Babiše mladšího na ukrajinský poloostrov Krym. O Česku se prý v EU dokonce uspořádá konference.

V Bruselu dojde na Babiše. Europoslanec Štětina chystá na půdě Evropského parlamentu tuto akci
Foto: Václav Fiala
Popisek: Europoslanec Jaromír Štětina a kandidát do senátu za TOP 09 Martin Uhlíř

Štětina: „Českem otřásá vládní krize.“ Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) sice tvrdí, že žádná vládní krize není, ale 92 opozičních poslanců žádá hlasování o nedůvěře vládě, a kdyby se k nim přidalo i 15 poslanců ČSSD, Babiš by padl. Osudným se mu tak možná stane údajný únos jeho syna Andreje Babiše mladšího na ukrajinský poloostrov Krym, který dnes ovládá Rusko.

Dění v Česku se teď bude řešit na půdě Evropského parlamentu. Na sociální síti Twitter o tom informoval europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina.  

„Já si nedělám iluze o charakteru našeho pana ministerského předsedy, ale Babiše juniora mi bylo trochu líto, když jsem viděl ty záběry, které investigativní novináři natočili,“ začal Štětina. Za mnohem důležitější však považuje zabývat se činností Andreje Babiše staršího. „A proto jsme se rozhodli, že uděláme v Evropském parlamentu konferenci, která se bude zabývat vlivem Andreje Babiše na svobodu slova v České republice, a já vás na ni srdečně zvu," oznámil Štětina.

Konference proběhne 20. listopadu od 11 do 13 hodin na půdě Evropského parlamentu.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…