V ČT už soudí Putina. Sankce, tribunál, bolševici. Nora Fridrichová se rozjela

24.02.2022 8:20 | Ze sítí

Nora Fridrichová i Světlana Witowská. Moderátorky České televize se hned po ránu ozvaly se svými reakcemi na rusko-ukrajinskou krizi. Podle Fridrichové patří Putin před mezinárodní tribunál. Witowské pak Putin chybí na sankčním seznamu.

V ČT už soudí Putina. Sankce, tribunál, bolševici. Nora Fridrichová se rozjela
Foto: Repro Facebook
Popisek: Moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová v debatě o nezávislosti ČT

„Putin patří před mezinárodní tribunál,“ prohlásila krátce a věcně hned brzy ráno moderátorka České televize Nora Fridrichová.

„Je to prostě tak, my všichni jsme Ukrajina,“ dodala.

„Jak dlouho ještě bude Vladimir Putin chybět na sankčním seznamu?“ zeptala se další moderátorka České televize Světlana Witowská.

Jak dlouho ještě bude Vladimir Putin chybět na sankčním seznamu?

— Světlana Witowská (@SvetlanaWit) February 24, 2022

„Je tu někdo, kdo nemá mezi Ukrajinci přátele, známé, kolegy v práci, komu lidi z Ukrajiny nikdy nepomáhali na stavbě nebo doma? Vždycky jsem se na ně mohla spolehnout. Teď by se oni měli spolehnout na nás,“ poznamenala dále Witowská.

Je tu někdo, kdo nemá mezi Ukrajinci přátele, známé, kolegy v práci, komu lidi z Ukrajiny nikdy nepomáhali na stavbě nebo doma? Vždycky jsem se na ně mohla spolehnout. Teď by se oni měli spolehnout na nás.

— Světlana Witowská (@SvetlanaWit) February 24, 2022

Situaci okomentoval i další novinář, Jiří Hynek. „Bolševik se nikdy nezmění. I když se někdy tváří jako demokrat, nesmíme mu věřit. A to nejde jen o lidi s rudou knížkou v kapse,“ uvedl.

Bolševik se nikdy nezmění. I když se někdy tváři jako demokrat, nesmíme mu věřit. A to nejde jen o lidi s rudou knížkou v kapse.

— Jiri Hynek (@JiriHynek) February 24, 2022

V řadě ukrajinských měst včetně Kyjeva jsou slyšet výbuchy, uvádí ukrajinská agentura Unian poté, co ruský prezident Vladimir Putin oznámil začátek speciální vojenské operace na Ukrajině. V Kyjevě bylo slyšet několik silných zvuků znějících jako střelba dělostřelectva, uvádí agentura Reuters s odvoláním na svědky z místa včetně svého zpravodaje a reportéra stanice Fox News.

U hlavního letiště Boryspil v Kyjevě byla slyšet střelba, píše agentura Interfax. V současné situaci Ukrajina uzavřela celý svůj vzdušný prostor. V přístavním městě Mariupol se podle agentury Interfax Ukrajina vylodili ruští vojáci. Rusko uvedlo, že jeho útoky na ukrajinské cíle nemíří na města.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…