V Česku vzniknou nové tribunály, posoudí žádosti uprchlíků

10.08.2015 21:56

Podle informací serveru HlídacíPes.org zřídí Ministerstvo spravedlnosti ČR zvláštní nezávislé tribunály, které znovu posoudí žádosti odmítnutých uprchlíků. Stane se tak na základě evropské směrnice, o které ministerstvo již delší čas vědělo a s její aplikací zaspalo.

V Česku vzniknou nové tribunály, posoudí žádosti uprchlíků
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„V Česku vzniknou zvláštní nezávislé tribunály, které budou mít na starosti přezkum žádostí o udělení azylu. Ministerstvo spravedlnosti tak reaguje na požadavek Evropské komise na sjednocení azylové politiky v členských zemích EU. Tribunály byly jednou ze dvou možností, kterou se ČR mohla vydat – druhou bylo posílení správních soudů, které nyní přezkum vykonávají,“ píše server.

Žadatel o azyl, kterého odmítne Ministerstvo vnitra, dostane možnost obrátit se na zvláštní tribunál, který bude muset posoudit žádost znovu, a to s přihlédnutím k aktuální situaci v jeho zemi. Celý proces se tak může značně protáhnout. Členy tribunálů budou s vysokou pravděpodobností uprchlíci, ale jejich zřizování ještě zabere nějaký čas, nejméně půl roku. Evropská směrnice přitom již vstoupila v platnost, takže Česko zaspalo. I o tom server před časem informoval.

Již existující soudní soustavu by takovéto přezkumy neúměrně zatížily. Tvrdí to alespoň soudci, kteří vítají vznik nezávislých tribunálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…