V Doněcku jsou další mrtví civilisté

22.01.2015 8:30

Při zásahu tramvajové zastávky v Doněcku minometnou palbou zahynulo dnes ráno na jihu města 13 lidí a desítky byly zraněny. Oznámili to separatisté. Palba byla údajně vedena z minometu umístěného na korbě dodávky. Po explozi začal hořet i projíždějící trolejbus.

V Doněcku jsou další mrtví civilisté
Foto: Marek Havlíček
Popisek: Marek Havlíček přijíždí do Doněcku

Podle agentury TASS na místo tragédie přijel šéf povstalecké Doněcké lidové republiky Alexandr Zacharčenko. K minometnému útoku došlo v Kuprinově ulici v Leninově obvodě jižně od městského centra.

Nové civilní oběti si bojové operace v Doněcku vyžádaly jen několik hodin po ministerské schůzce v Berlíně, kde bylo údajně dosaženo pokroku v jednání o urovnání ukrajinského konfliktu.

Ministři zahraničí Ruska, Ukrajiny, Francie a Německa se dohodli na stažení těžké výzbroje z linie fronty a potvrdili platnost demarkační čáry, která byla dojednána už počátkem září při jednání v běloruském Minsku.

Podle dosažené dohody by z fronty měly být do vzdálenosti 15 kilometrů staženy zbraně o ráží vyšší než 100 milimetrů. V případě Doněcku by to znamenalo, že z města bude vyvedena těžká výzbroj včetně některých minometů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…