V Doněcku se pořád střílí. Kolem letiště prý zemřelo sedm lidí

08.10.2014 20:43

Dalších sedm mrtvých si dnes vyžádalo ostřelování čtvrtí v okolí doněckého mezinárodního letiště, které navzdory vytrvalým útokům vzbouřenců od srpna drží jednotky ukrajinské armády. Dělostřelecké granáty podle doněcké radnice dopadají do obytných domů a na městská tržiště. Přestřelky jsou hlášeny i z hlavního doněckého nádraží.

V Doněcku se pořád střílí. Kolem letiště prý zemřelo sedm lidí
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

Podle doněckého zastupitele Ivana Prichoďka dnes zahynuli čtyři civilisté ve Vorošilově městském obvodu, kde šrapnel dopadl do činžovního domu. Tři další lidé zemřeli po výbuchu miny v nedalekém obchodu s potravinami. Dělostřeleckému útoku bylo vystaveno okolí doněckého nádraží, výbuchy poškodily vodovodní potrubí a přerušily dodávku elektřiny do okolních obytných bloků.

Ukrajinská armáda dnes oznámila, že od začátku příměří 5. září zahynulo na východě země 49 ukrajinských vojáků a 242 jich bylo zraněno. "Režim zastavení palby je stále křehčí, každodenně přicházejí zprávy o nových srážkách, přestřelkách a bojích. Obětí je sice méně, ale civilisté a vojáci umírají každý den," uvedla armáda.

Ztráty mezi civilisty podle dnešní zprávy Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) přesáhly na Donbasu od vyhlášení klidu zbraní hranici 330.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…