V Evropě tiká časovaná bomba jménem islám. Think-tank varovně zvedá prst

12.08.2016 17:15

Islám v tichosti dobývá Evropu, která mu v tom nijak nebrání. To si alespoň myslí think-tank Gatestone Institute, podle kterého se Evropa stává skrze svou tolerantní náturu obětí radikálního islámu. Ten na ni totiž vyvíjí nátlak, jemuž podléhá na více frontách. Znamením je například stále větší zastoupení ortodoxních muslimů v politických a jiných veřejných funkcích.

V Evropě tiká časovaná bomba jménem islám. Think-tank varovně zvedá prst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Podle šéfa francouzské vnitřní bezpečnosti Patricka Calvara je Francie na pokraji občanské války. Žije v ní totiž zhruba 15 000 radikálních salafistů, kteří šíří své přesvědčení dál a obsazují sídliště na krajích velkých měst. Ti však nejsou zdaleka takovou hrozbou, jako tichý nátlak ze strany „umírněných“ muslimů na změnu společenských pravidel. Tomu totiž Evropa podléhá mnohem jednodušeji než otevřené agresi, vůči které se lze bránit.

Ve Francii je tváří této tiché hrozby Unie islámských organizací Francie (UOIF), která podle některých zpráv šíří antisemitismus a financuje teroristické organizace. Zároveň také podporuje ty nejradikálnější muslimské vlivy.

Gatestone Institute uvádí jako další příklad Itálii, kde se obdobná sjednocující organizace postarala o podporu muslimce Sumaye Abdel Qaderové, první zahalené ženě v městské radě Milána. Její manžel přitom na sociálních sítích otevřeně volá po zničení Izraele. Qaderová přitom ve volbách porazila „skutečně umírněnou muslimku“, somálskou aktivistku Maryan Ismailovou, která po prohře opustila demokratickou stranu se slovy, že ta se rozhodla paktovat se s pochybnými islámskými vlivy. „Zase došlo k tomu, že duše moderního, pluralitního a inkluzivního islámu nebyla vyslyšena,“ řekla.

Francie má přitom své vlastní, dost pochybné představitele „umírněného islámu“. Jedním z nich je vnuk zakladatele Muslimského bratrstva Tariq Ramadan. Ten ze své pařížské kanceláře v Saint-Denis razí pro své 2 miliony sledujících na facebooku tezi, že „islám je francouzské náboženství a francouzština je jazyk islámu“. Podle Gatestone Institute je jedním z hlavních zastánců islamizace Evropy a silným oponentem snah o integraci. Zároveň je jedním z těch, kteří vystoupili v Miláně na podporu Qaderové.

Celý text zde

Islám však potichu mění společnost i v dalších zemích. Ve Velké Británii funguje již více než 85 civilních šaríatských soudů, přidružených k tamním mešitám. V Německu chtěla Saúdská Arábie financovat výstavbu 200 mešit. Katar štědře sponzoruje univerzitu v Oxfordu, kde učí právě Tariq Ramadan, a království chce investovat 65 milionů dolarů na výstavbu pařížského předměstí.

Podle Gatestone Institute má Islámský stát zcela totožné cíle jako „umírnění muslimové“ – a tím je nadvláda práva šaría. „Podporují ho tím, že proti němu nevystupují. A pokud ano, tak v heslovitých projevech, jako že jsou ‚proti terorismu‘ nebo tak, že na násilných činech ze strany muslimů je znepokojuje předně možnost ‚odvety‘ vůči nim samotným.“

„Pro konzervativního muslima je každý muslim, který nenásleduje každé Alláhovo slovo – celý korán – nepravověrným muslimem a je tak možné ho nařknout z odpadlictví od víry, za což je trestem smrt.“ Skuteční umírnění muslimové jsou proto umlčeni či vražděni.

Na závěr komentáře je shrnuta „současná mainstreamová mentalita islámu: Drazí Evropané, pokračujte v přemýšlení o kratším pracovním týdnu, o brzkých důchodech, potratech na počkání a cizoložství v odpoledních hodinách. S vašimi zákony vás dobydeme. S našimi zákony vás konvertujeme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …