V Izraeli chtějí odvolání Bátory. Demonstranti čekali u muzea holocaustu

15.09.2011 17:35

Českou delegaci v Izraeli u památníku Yad Vashem překvapili demonstranti kvůli Ladislavu Bátorovi. Ptali se premiéra ministra Josefa Dobeše, jestli Bátoru vyhodí, když teď navštívil muzeum holocaustu.

V Izraeli chtějí odvolání Bátory. Demonstranti čekali u muzea holocaustu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Spolu s premiérem Petrem Nečasem zavítali do Izraele další čtyři členové české vlády: ministr obrany Alexandr Vondra, ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek, za místní rozvoj Kamil Jankovský a ministr školství Josef Dobeš.

Právě kvůli němu, který hájí svého úředníka Ladislava Bátoru, čekala na delegaci demonstrace. „Některé české nevládní organizace oslovily zástupce památníku Yad Vashem s tím, aby se zeptali premiéra Nečase, jak je možné, že Ladislav Bátora, spojovaný s extrémistickými i antisemitskými skupinami, je stále vysokým státním úředníkem," řekl zpravodaj ČRo Břetislav Tureček.

Související: Nečas se sešel s izraelským premiérem. O Palestině se shodli

Před památníkem Yad Vashem tak čekalo několik desítek lidí, kteří se na transparentech ptali Dobeše, jestli teď Bátoru sesadí, když navštívil muzeum holocaustu. Ministr, premiér ani ostatní z delegace na demonstranty nereagovali.

TÉMA Ladislav Bátora

Nečas se dnes sešel s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Oba se shodli, že by Palestina neměla být jednostranně přijatá, až její zástupci pojedou na zasedání Valného shromáždění OSN. Zde totiž chtějí žádat o uznání samostatnosti.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky pátrání po její minulosti seznám…