V Jihoafrické republice je synonymem pro ČR Krejčíř, zaznělo v televizi z úst redaktora ČT

11.09.2015 20:58

Hostem pátečního Interview ČT24 byl redaktor České televize Jiří Hynek, který se rozpovídal o Radovanu Krejčířovi, jehož kauzy už sleduje přes deset let. Podle něj se Krejčíř, kterého v brzké době čeká soud v Jihoafrické republice, moc nezměnil, a pokud ano, tak spíše k horšímu.

V Jihoafrické republice je synonymem pro ČR Krejčíř, zaznělo v televizi z úst redaktora ČT
Foto: geoafrica.com
Popisek: Uprchlý zločinec Radovan Krejčíř, který se skryl v Jihoafrické republice

Hynka prý překvapilo, že soud v Jihoafrické republice rozhodl o odročení Krejčířova jednání na říjen, protože je to pro obviněného Čecha, který žádá o propuštění z vazby, vlastně lepší pozice. „Krejčířovi hrozí trest v rozmezí pěti až patnácti let, a jelikož jsou náznaky, že by se mohl trest pohybovat spíše kolem horní hranice, bude pro Krejčíře určitě lepší, pokud se mu povede dostat pryč z vazby,“ vysvětlil v pořadu Hynek.

Český Al Capone

Ten také popsal, že ačkoliv je Krejčíř vězněn ve věznici, která od pohledu budí respekt, má se on sám dobře, protože má peníze, a tak je tam jakýmsi V.I.P. vězněm. „Vězni mu říkají boss a on jim hází cigarety,“ řekl Hynek o muži, který prý de facto ovládl mafii v Jihoafrické republice, a dodal, že se Krejčířovi povedlo napojit na mafii v Jihoafrické republice už týden po příjezdu, poté, co utekl ze Seychel.

Povedlo se mu tam spojit drogovou kriminalitu s kriminalitou bílých límečků. Vysvětlil mafiánům, že musí mít krytí ve vyšších patrech,“ prozradil redaktor České televize tajemství úspěchu muže, který je v JAR považován za českého Al Caponeho. Podle Hynka si Krejčíř vybudoval dobrý obraz vládce podsvětí i mezi místními novináři, protože s nimi komunikuje a také se velmi dobře prodává. „Česká republika byla dříve v Jihoafrické republice známa především díky Havlovi či tenistovi Ivanu Lendlovi. Nyní je tam ale synonymem pro Česko právě Krejčíř,“ naznačil Hynek poměrně nelichotivou představu Jihoafričanů o České republice.

Je to člověk, který se nemění

Hynek také naznačil, že pokud by se Krejčířovi povedlo z Jihoafrické republiky prchnout, možná by volil místo návratu do rodné vlasti Argentinu, protože by tu šel určitě opět do vazby, jelikož se tu zrovna řeší jeho kauza o údajném odstranění jednoho nepohodlného celníka. Navíc Krejčíř není v tuto chvíli českým občanem (je občanem Seychel, pozn. red.), a tak není problém ho vydat zpátky do JAR,“ podotkl dále redaktor, který se s Krejčířem osobně zná.

„Je to člověk, který se nemění. Dokonce se o něm říká, že díky dobrým podmínkám pro jeho byznys dělal ještě horší a horší věci a byl stále drzejší, prý byl naopak daleko horší,“ nastínil Hynek, že pokud se Krejčířovi povede nějakým způsobem opět uprchnout spravedlnosti, určitě se o něm ještě uslyší. V závěru pořadu pak už jen Hynek okomentoval nový film Gangster Ka, jenž nyní vstoupil do kin a který je právě na motivy kauz Radovana Krejčíře. „Je to dobrá detektivka, ale pravdivá je asi tak ze 40 procent,“ prozradil a dodal, že se film nelíbí právě Krejčířovi, který se bojí, že mu uškodí.

reklama

autor: jzd

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…