V Karlových Varech vzniká koalice KOA, ANO a Karlovaráků

15.10.2014 9:35

V Karlových Varech se rýsuje vznik koalice tvořené vítěznou Karlovarskou občanskou alternativou (KOA) a hnutími ANO a Karlovaráci. Koalice v této podobě by měla 20 hlasů v 35členném zastupitelstvu. ČTK to dnes sdělil primátor a lídr KOA Petr Kulhánek.

V Karlových Varech vzniká koalice KOA, ANO a Karlovaráků
Foto: Kvjournal
Popisek: Karlovy Vary

„Tyto tři subjekty se shodly na možnosti vytvoření dvacetičlenné koalice. Dohodly se na struktuře vedení města - devítičlenné radě, přičemž exekutivu tvoří primátor a tři náměstci," uvedl Kulhánek. V radě by zasedli čtyři zástupci KOA, tři zástupci ANO a dva z hnutí Karlovaráci. KOA by měla primátora a jednoho náměstka, prvním náměstkem primátora by byl zástupce ANO a jednoho náměstka by měli Karlovaráci.

V Karlových Varech ve volbách dostala KOA 21,31 procenta hlasů a devět mandátů, ANO 15,38 procenta hlasů a šest mandátů, Karlovaráci 11,86 procenta hlasů a pět mandátů. Za nimi skončila ČSSD s pěti mandáty, po třech mandátech získalo hnutí O co jim jde?! a KSČM, se dvěma mandáty půjdou do zastupitelstva ODS a ALTERNATIVA.

KOA ztratila ve volbách své dva dosavadní partnery, TOP 09 a STAN

Podle Kulhánka ale jednání ještě nejsou u konce. „Rozpracována je diskuze o jednotlivých gescích v exekutivě. Všechny tři subjekty nyní mají zpracovat návrh programového prohlášení podle svých priorit a KOA rozešle návrh koaliční smlouvy k připomínkování. Gesce ve vedení města, návrh programového prohlášení a koaliční smlouvy projdou interním projednáním jednotlivých subjektů, které se následně sejdou k dalšímu společnému jednání v pondělí 20. října," doplnil Kulhánek.

KOA ztratila ve volbách své dva dosavadní koaliční partnery, TOP 09 a STAN, jejichž zástupci se do zastupitelstva nedostali. Pokud jednání o koalici dopadnou podle dosavadních předpokladů, chce Kulhánek zachovat dosavadní rozdělení kompetencí, jen s novými koaličními partnery. KOA by si tak nechala primátora, který by měl na starosti finance, dotační politiku, lázeňství a cestovní ruch a právo, náměstek by pak měl mít na starosti školství, sociální věci a kulturu.

První náměstek za ANO by měl spravovat investice a dopravu, náměstek za Karlovaráky by měl na starosti městský majetek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…