V Kolíně zadrželi čtyři nelegální migranty. Byli schovaní v kamionu

23.08.2019 18:48

Policie potvrdila informaci, že měli dnes v brzkých ranních hodinách v areálu bývalého ČSAD v Polepské ulici v Kolíně z kamionu vyskákat migranti. Podle policejní mluvčí Martiny Fejfarové by se mělo jednat o čtyři Afghánce. Dementovala tak zprávy, kdy někteří obyvatelé Kolína hlásili, že migrantů mělo být až pětatřicet. O události informoval server Kolínský deník.cz.

V Kolíně zadrželi čtyři nelegální migranty. Byli schovaní v kamionu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někteří migranti spí i přímo na ulici

Anketa

Schvalujete působení ministra zahraničí Tomáše Petříčka?

5%
95%
hlasovalo: 25134 lidí
Informace o 35 migrantech, kteří měli dnes ráno vyskákat z kamionu v areálu bývalého ČSAD v Polepské ulici, se začala velmi rychle po Kolíně šířit. Mluvčí policie Martina Fejfarová zprávu o neztotožněných osobách potvrdila, upřesnila však, že se jednalo pouze o čtyři osoby.

„V této chvíli máme čtyři neztotožněné osoby pravděpodobně z Afghánistánu,“ uvedla policejní mluvčí. Cizinecká policie má nyní zjišťovat totožnost osob a podrobnosti, zda někde požádaly o azyl.

Cizinecká policie přislíbila informace o vývoji situace na příští týden. Běžence objevili v jednom z vozidel celníci. Celní správa následně potvrdila, že kamion dorazil ze Srbska. Zda už tam, nebo v jiné zemi se do něj nelegální migranti dostali, policie vyšetřuje.

„K celnímu řízení přijel na naše pracoviště v Kolíně kamion ze Srbska, jeho řidič šel přihlásit zboží k celnímu řízení a už když kolegové chtěli vozidlo odplombovat, všimli si, že je na něm přeštípnuté lanko,“ popsala mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj Yvona Matějková.

Jakmile celníci otevřeli dveře kamionu, měli z nich vyskočit čtyři muži, které se podařilo zadržet. K výslechu následně policie převezla i řidiče kamionu, který s největší pravděpodobností o migrantech ukrytých ve vozidle nevěděl. Podle některých informací se na celnici téměř zhroutil. Skutečnosti, že o běžencích neměl tušení, nasvědčuje i to, že kdyby měl, patrně by s kamionem nejel k celnímu řízení.

Vozidlo vezlo do České republiky nábytek, rozložené součásti sedacích souprav naskládané ve spoustě velkých krabic.

Celý článek si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …