V Mošnově začnou Dny NATO plné atraktivních dynamických ukázek

15.09.2018 6:20

Na Letišti Leoše Janáčka v Mošnově na Novojičínsku dnes začnou Dny NATO a Dny vzdušných sil Armády ČR. Na dvoudenní akci, která je největší svého druhu ve střední Evropě, se představí armádní, bezpečnostní a záchranářské jednotky z 20 zemí. Do Mošnova tradičně pojedou desetitisíce lidí, a v okolí letiště se tak dají očekávat dopravní komplikace.

V Mošnově začnou Dny NATO plné atraktivních dynamických ukázek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Dny NATO v Ostravě. Promluvil i prezident Miloš Zeman

Mezi nejatraktivnější ukázky budou patřit vystoupení akrobatických leteckých skupin Křídla bouře z Chorvatska a Červeno-bílé jiskry z Polska. Dynamických ukázek ve vzduchu i na zemi je připraveno přes 60.

Letošní ročník bude věnován výročí 100 let od vzniku Československa. Historické i současné letouny uvidí návštěvníci během slavnostního průletu, který připomene vývoj československých a českých vzdušných sil od roku 1918. Ve vzduchu bude přes 20 strojů a v novodobé historii Česka půjde o výjimečnou událost. Na závěr na obloze vytvoří vrtulníky trikoloru. Všechny padlé vojáky od vzniku republiky až po dnešek připomene pomalu letící průzkumný letoun Bronco, který shodí do okolí areálu 200.000 vlčích máků.

Policie doporučuje zejména lidem, kteří budou z letiště odlétat, aby se do Mošnova vydali s větším předstihem, protože se zřejmě budou tvořit kolony. Na akci mohou lidé vyrazit také vlakem, kyvadlovými autobusy nebo na kole, pro která budou na místě bezplatné úschovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…