V Německu vyrazili na „lov uprchlíků“ a takhle děsivě to celé dopadlo

06.05.2017 11:52

Server Local píše o případu muže ubitého k smrti, ze které jsou obviněni čtyři muži. Obvinění před soudem v Bonnu vypověděli, že před usmrcením čtyřicetiletého muže byli „na lovu uprchlíků“.

V Německu vyrazili na „lov uprchlíků“ a takhle děsivě to celé dopadlo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

K incidentu s tragickým koncem došlo loni v září v oblasti Waldbröl, která leží asi třicet kilometrů od Bonnu. Čtyři obvinění ve věku od devatenácti do pětatřiceti let se k šoku přítomných v jednacím sálu přiznali, že šli „lovit uprchlíky“. Mezitím se ovšem střetli se čtyřicetiletým otcem dvou dětí Klausem B., který se narodil v Kazachstánu. Podle mínění státního žalobce obžalovaní svoji oběť předem neznali a vyhlédli si ji v podstatě náhodou.

Klaus B. se bohužel ocitl v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Čtyři pachatelé, kteří mimochodem nemají německé kořeny, se nejprve notně posilnili alkoholem a poté se vydali pomstít čest jedné dívky, kterou údajně krátce před tím pronásledovali migranti. Muži měli baseballové pálky a na muže bez varování zaútočili. Jako první jej udeřil do hlavy devatenáctiletý mladík. Ostatní se k němu přidali a muže bili, i když ležel na zemi a nemohl se bránit.

Muž utrpěl frakturu lebky a traumatické poranění mozku. Ačkoli byl ihned po bezprecedentním útoku převezen do blízké nemocnice, devět dní poté svým vážným zraněním podlehl. Vyšetřovatelům se díky několika svědectvím podařilo zmapovat, co se dělo před ubitím kazašského migranta. Čtyři obžalovaní se ještě před tím střetli s několika uprchlíky, ale těm se posléze podařilo „bojiště“ opustit a utéci do bezpečí.

Poté ještě údajně narazili na svoji další náhodnou oběť, kterou také brutálně zbili. Na rozdíl od Klause B. se jí však podařilo přežít. Policie zatím nemá informace, o koho mělo jít. Jak píše server Local, s kazašským otcem dvou dětí se sice útočníci neznali, ale údajně se s ním porvali jen několik dní před nešťastnou událostí, která skončila jeho smrtí. Vzhledem k traumatu dětí oběti se rodina podle právničky Christiny Dissmann připojila k žalobci.

Smrt hlavy rodiny a zejména brutální a nelítostný způsob, jakým ke všemu došlo, celou rodinou hluboko otřásla. „Jeho manželka nemůže pochopit, proč jej násilníci dál bili, když ležel na zemi a poté se pokoušel utéci. Nenechali jej odejít a stále jej pronásledovali, až došlo k jeho usmrcení,“ cituje server právní zástupkyni pozůstalých. Soudní líčení bude v dalších dnech pokračovat a obžalované pravděpodobně čekají značně vysoké tresty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…