V ODS vládne koalice průměrných a neschopných, kritizuje Payne bývalou stranu

03.10.2014 14:45

Místopředseda Svobodných Jiří Payne na svém blogu na serveru iDnes.cz vysvětluje, jak to bylo s jeho odchodem z ODS. Odmítá, že by před pěti lety odcházel za lepším. Vydal se prý namáhavější cestou a založil novou politickou stranu, aby mohl dělat politiku podle svého přesvědčení. ODS se prý odmítá reformovat a strana je myšlenkově prázdná.

V ODS vládne koalice průměrných a neschopných, kritizuje Payne bývalou stranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Payne

Payne tvrdí, že chtěl zůstat věrný svému přesvědčení a v ODS už to nešlo. „Namísto pohodlného setrvávání ve vládnoucích strukturách jsem se vydal do nejisté a namáhavé budoucnosti při zakládání nové politické strany. Nikdo tehdy neměl ani ponětí o tom, že by se mohlo postavení ODS nějak oslabit,“ vysvětluje místopředseda Strany svobodných občanů.

ODS soustavně odmítá politickou debatu

Nyní jsou Svobodní stranou, která věnuje prostor otevřené politické debatě i odpovědnosti. To Payne u ODS stále postrádá. „Vadí mi, že vláda ODS (Nečasova) před rokem prosadila dva zákony o vyvlastňování za netržní ceny. Dokonce i ČSSD se tehdy od nich distancovala s tím, že tak extrémně levicové návrhy nemůže podpořit,“ uvádí Payne. Podle něj to byl příklad toho, kdy s ním občanští demokraté odmítli diskutovat.

Celý článek ZDE.

Další odmítnutí od ODS zažil Payne v době, kdy strana znovu zaváděla příspěvkové organizace zřizované obcemi. „Příspěvková organizace je zvláštní útvar, který se liší od právnické osoby tím, že když se to hodí, má ‚právní subjektivitu‘ a může vás zažalovat u soudu. Když se to nehodí, třeba když organizaci zažalujete, prohlásí, že za jejich závazky odpovídá zřizovatel. Dalo by se říci jednosměrná odpovědnost,“ myslí si Payne.

V ODS vládne koalice průměrných a neschopných. Ti schopní odchází

Payne by si přál, aby občanští demokraté našli cestu k nápravě. Prý tomu stále méně a méně věří. Strana se údajně projevuje myšlenkovou prázdnotou. To Payne uzavírá slovy: „V ODS došlo k uzavření koalice průměrných s neschopnými. To je jasný a stále platný signál pro ty schopné: Odejděte!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…