V Plzni se otevření jedné volební místnosti zpozdilo

26.10.2013 12:06

Zhruba o půl hodiny se v sobotu ráno opozdil začátek druhého volebního dne v jedné z volebních místností v Plzni. Důvodem byly technické problémy. Volby se zde odpoledne o půl hodiny prodlouží, už je to vyvěšené u volební místnosti, řekl ČTK Roman Matoušek, který má na plzeňském magistrátu volby na starosti.

V Plzni se otevření jedné volební místnosti zpozdilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volby, ilustrační foto

Podle některých informací neměla komise ráno klíče k odemčení místnosti. Někteří svědci ale uvádějí, že otevření se zdrželo kvůli pozdnímu příchodu předsedy komise.

Před místností se ráno sešlo několik nespokojených lidí, někteří se během půlhodiny k zamčené místnosti vydali opakovaně. Opožděné otevření místnosti v Husově ulici rozzlobilo Michaela Radu, který tam ráno s manželkou přišel volit před odjezdem rodiny mimo Plzeň.

Někteří občané kvůli zdržení nestihli odvolit

"My jsme to měli naplánované, protože jsme pak museli odjet, přijeli jsme někdy v 8:20, bylo nám sděleno, že pan předseda není, že se mu nemohou dovolat. Čekali jsme plus minus deset minut," popsal ČTK. K volbám prý vždy chodil, nepamatuje, že by je vynechal. Letos ale už svůj hlas odevzdat nestihne. Nepomůže ani půlhodinové prodloužení volební doby v místnosti. "Jsme mimo Plzeň a už se nedokážeme vrátit zpátky, protože v rámci aktivit, které má dcera, se nemůžeme vrátit," řekl Rada.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Volby považuje za důležité a se ženou chtěli volit. "Nechtěli jsme volit žádnou z těch stran, které budou mít asi nejvíc hlasů. Některé strany a některé přední hráče těch stran nepovažuji za adekvátní na to, aby vedli českou politickou scénu, proto bych tam rád minimálně ten svůj hlas dal. Myslím si, že politická scéna potřebuje optimalizaci jako sůl," dodal Rada.

Podle Jana Nového z krajského úřadu volby v kraji neprovázejí žádné jiné problémy. V průměru volilo zatím zhruba kolem poloviny voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…