V Praze chybí parkoviště. Město to neřeší

12.02.2012 19:09

V Praze chybí tisíce míst na záchytných parkovištích a hlavní město s tím nic nedělá. Ani přes zisky z parkovacích zón v centru do těchto parkovacích míst neinvestuje.

V Praze chybí parkoviště. Město to neřeší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Škoda Superb

Za poslední tři roky se kapacita parkovišť P+R nezvýšila ani o jedno místo a letos to nebude jinak. Magistrát totiž na P+R parkování vyčlenil pouhé dva miliony korun.

Letos nejsou peníze

Praha přitom každý rok vydělá desítky milionů na parkovacích zónách v centru města, do záchytných parkovišť je ale neinvestuje. Peníze letos vystačí na nutné opravy, investice do nových technologií a přípravu projektů.

Nová parkoviště se stavět nebudou a do konce roku se nechystá ani rozšiřování těch stávajících. "Letos s výstavbou nových parkovišť nepočítáme, v rozpočtu na to nejsou peníze," řekl serveru Aktuálně.cz pražský náměstek pro oblast dopravy Josef Nosek (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…