V Praze se sešli zastánci Marine Le Penové. Takto zareagovali francouzští turisté

05.05.2017 22:02

REPORTÁŽ Dnes se od 17:00 na pražském Malostranském náměstí konala akce na podporu kandidátky na francouzskou prezidentku Marine Le Penové, kterou organizoval Blok proti islamizaci (BPI).

V Praze se sešli zastánci Marine Le Penové. Takto zareagovali francouzští turisté
Foto: Vít Hassan
Popisek: Na Malostranském náměstí se konala akce na podporu kandidátky na francouzskou prezidentku Marine Le Penové. Lidé ochutnali makrónky

Akce se zúčastnilo zhruba 30 protiislámských a protiimigrantských aktivistů z hnutí Mladí Vlastenci a Bloku proti islamizaci v čele s Janou Volfovou. Ta do tlampače hřímala: "Marine Le Penová je jediný kandidát na francouzského prezidenta, který má koule!", "Ochutnejte výborné makrónky v barvách francouzské vlajky!", "Macrona nežerem, my ho radši sežerem!", a kolemjdoucím rozdávala sladkosti v podobě makrónek s vyobrazeným kandidátem na francouzského prezidenta Emmanuelem Macronem.

Na akci byl k vidění transparent se zobrazeným Macronem, Babišem, Merkelovou a Sobotkou s nápisem "Sorosovy loutky" a vedle nich zobrazená Marine Le Penová, Putin, Wilders a Trump s nápisem "Vlastenci".

Akce zaujala i několik kolemjdoucích francouzských turistů. Jeden z nich se vyjádřil tak, že v nadcházejících francouzských prezidentských volbách za něj bude volit jeho otec a to Marine Le Penovou. Na otázku redaktora proč, francouzský turista odpověděl, že Macron je narušený. Makrónky ochutnala též skupinka dalších zvědavých turistů z Francie, kteří však naopak odmítali Marine Le Penovou.

Happening skončil krátce po půl sedmé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Hassan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…