V Teplicích dnes zastupitelé rozhodnou, zda je opět povede Kubera

07.11.2014 6:39

V Teplicích se dnes sejde nové zastupitelstvo na ustavujícím zasedání. Jeho členové budou hlasovat o tom, jestli primátorem zůstane Jaroslav Kubera z ODS, který je v čele radnice už 20 let. Své ustavující sněmy dnes absolvují také nově zvolení zastupitelé v Havířově, ve Ždáru nad Sázavou a ve Vlašimi.

V Teplicích dnes zastupitelé rozhodnou, zda je opět povede Kubera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

V Teplicích má koalice vítězné ODS, ČSSD a TOP 09 v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu 13 hlasů, a bude tak pro Kuberovo znovuzvolení potřebovat hlas minimálně jednoho zastupitele z dalších uskupení. Kubera ČTK řekl, že věří v podporu napříč politickými stranami.

V severomoravském Havířově utvořily městskou radu KSČM, hnutí ANO a Hnutí pro Havířov. Ve třiačtyřicetičlenném zastupitelstvu mají převahu 26 hlasů. Kandiátem na primátora je tamní volební lídr KSČM Daniel Pawlas.

Starostou Žďáru nad Sázavou by se podle koaliční dohody měl stát Zdeněk Navrátil z vítězného sdružení Žďár - živé město. Koalici v tomto okresním městě na Vysočině utvořily Sdružení Žďár - živé město s KDU-ČSL, ANO a ODS. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu mají 16 hlasů.

Starostou Vlašimi na Benešovsku bude asi i v dalším volebním období senátor Luděk Jeništa (nezávislý). Jeho uskupení Volba pro město Vlašim zvítězilo v komunálních volbách se ziskem deseti z 21 zastupitelských křesel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…