V Ústí čekalo na loď s květinami pro Havla 300 lidí. Zítra plavba končí

01.01.2012 19:43

V Ústí nad Labem čekalo na loď s květinami na uctění Václava Havla 300 lidí. Někteří zapalovali svíčky, jiní si prohlíželi věnce a květiny. Poté loď odpluje do Děčína, kde výzdoba skončí v řece. Podél ní pluje i výletní loď, na kterou mohou všichni návštěvníci.

V Ústí čekalo na loď s květinami pro Havla 300 lidí. Zítra plavba končí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Havel zemřel....ať žije král!

Přibližně hodinové zpoždění přesto neodradilo 300 lidí, kteří v Ústí nad Labem čekali na loď s květinami na počest Václava Havla. Někteří si prohlíželi květiny a věnce, jiní zapalovali vzpomínkové svíčky. Zítra 2. ledna v 9:00 loď odpluje do Děčína, kde zakončí svoji plavbu.

Podél smuteční lodi pluje i jedna výletní. Na palubu jsou podle kapitána Jiřího Smažíka zváni všichni, kdo se chtějí s exprezidentem rozloučit. Loď má však omezenou kapacitu.

"Takových lidí na březích a nejen ve městech, ale i v polích. Tleskají a zvoní klíči,“ komentoval dojatě Smažík svoji plavbu. Havel byl podle něho výjimečný člověk známý po celém světě. "Když jsem jezdil na zámořské lodi, tak se mě na něj ptal v Indii čistič bot. Bylo to za komunismu, tady ho lidi neznali, ale on věděl, o koho jde," vzpomínal.

V Děčíně čeká loď konečná, květiny zde skončí v řece. Lidé ale prý navštěvují loď ve velkém. Často stojí frontu, aby se mohli z vyhlídkové paluby podívat na množství věnců a květin. Při připlouvání ke břehu posádka navíc zpívá českou hymnu a přidávají se k nim často i lidé na břehu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …