V Ústí se sešlo sto lidí na protest proti Zemanovi. Červené karty měli s sebou

27.11.2014 18:38

Asi sto lidí dnes v centru Ústí nad Labem demonstrovalo svou nespokojenost s některými výroky a postoji prezidenta Miloše Zemana. Hlava státu by měla odstoupit, řekl na shromáždění jeho pořadatel Tomáš Stránský. Účast na akci byla výrazně nižší, než jaká byla avizována na sociální síti Facebook, přes kterou se účastníci svolávali.

V Ústí se sešlo sto lidí na protest proti Zemanovi. Červené karty měli s sebou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestující proti Miloši Zemanovi

„Marně jsem několik dní hledal slova, kterými bych vystihl úpadek státu. Není přeci možné, aby se nejvyšší ústavní činitel takto choval. Zprávy z Hradu vnímám jako bulvár a každý den se bojím, co se zas stane. Pan Zeman je vulgární, netolerantní a rozděluje naši společnost,“ řekl Stránský. Po jeho projevu zvedli demonstranti symbolické červené karty.

Organizátoři kritizovali hlavu státu za veřejné vulgární vyjadřování, ale i za jeho postoje a výroky související se zahraniční politikou. Například v Číně Zeman mluvil o tom, že Česko uznává vládu Číny v Tibetu. Také prohlásil, že se Česko může v Číně učit jak stabilizovat společnost.

Při podobné akci se 17. listopadu na pražské Národní třídě sešly tisíce lidí. V Brně tentýž den vystavilo červenou kartu prezidentovi asi 500 lidí.

Na dnešní akci v Ústí nad Labem dohlíželi policisté i strážníci. Podle zástupce ředitele městské policie Jana Novotného žádné narušení veřejného pořádku nezaznamenali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…