V boji s korupcí si musíme posvítit i na policii, píše komentátor

09.07.2012 10:18

Komentátor Karel Steigerwald se pozastavuje nad tím, jakým způsobem je vyšetřován lobbista Roman Janoušek poté, co autem srazil ženu. Připomíná, že za komunismu působil v naší republice Výbor na obranu nespravedlivě stíhaných, který upozorňoval na chyby vyšetřujících orgánů. Taková organizace nám dnes schází.

V boji s korupcí si musíme posvítit i na policii, píše komentátor
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Lobbista Roman Janoušek nedávno svým autem srazil ženu. Měl ne právě málo alkoholu v krvi a navíc se snažil zmizet z místa činu. Přesto mu zůstal řidičský průkaz a případ se hýbe kupředu jen velmi zvolna. Ve svém komentáři pro dnešní MF Dnes na to poukazuje Karel Steigerwald.  

Boj s korupcí je třeba zase postavit na zem

Autor obrací pozornost čtenářů na mnohokrát opakované zaříkadlo - boj s korupcí. Jednou z institucí, která se bojem s touto společenskou rakovinou zaštiťuje, je Nadační fond boje proti korupci Karla Janečka. Tento muž může podle autora na Janouškově kauze ukázat, jak by se mělo s korupcí bojovat.

„Chce vymést korupci, což je chvályhodné, a chce, aby nám vládli ti mravně nejkvalitnější, což je nebezpečné, protože to vždy vede k ničemnostem mnohem většího formátu, než páchají korupčníci. Janouškův případ je pro Janečkovu společnost výzvou a pobídkou, jak postavit boj proti korupci z oblak na všední zem. Janeček má prostředky, může najmout odborníky a sledovat konání orgánů milimetr po milimetru“ píše Steigerwald.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…