V červenci hrozí kolaps centrální evidence vozidel. Přesun se nestíhá

20.05.2012 21:21

Centrální evidence vozidel má 1. července přejít od ministerstva vnitra pod dopravu. Hrozí jí ale podle některých úředníků zhroucení, protože například elektronický systém pro správu se teprve chystá.

V červenci hrozí kolaps centrální evidence vozidel. Přesun se nestíhá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Dobeš

Podle magazínu Týden je možné, že se v červenci zhroutí centrální evidence vozidel. Má totiž v rámci spouštění elektronických registrů přejít od ministerstva vnitra pod dopravu. Zde se však měsíc a půl před spuštěním teprve chystá nový systém, a navíc jako pouhá součást účetního systému ministerstva.

Je tak možné, že se nestihnou řádně proškolit úředníci a nevyřeší se ani otázka nových počítačů. "Ministerstvo dopravy nám oznámilo, že vypíše dotační titul a že bychom peníze na počítače měli dostat přes Středočeský kraj," uvedl například vedoucí oddělení informačních technologií na brandýské radnici.

Ministr dopravy Pavel Dobeš však ujišťuje, že se vše stihne. Podle něj se problémy školení a nových počítačů vyřídí v brzké době.

Výběrové řízení se nestíhá

Podle Týdne se však registr tvoří příliš narychlo. Kvůli časové tísni se například nevypíše výběrové řízení, ale využije se dlouhodobé smlouvy s firmou ATS-Telcom. Ta se podílela například na projektu kontroly výdajů a účetnictví resortu, za který se celkem utratilo 1,6 miliardy korun.

Argumentem ministerstva dopravy, že bylo málo času na vypsání výběrového řízení, se bude ještě zabývat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…