V mimořádných volbách v Kolodějích kandiduje člen TOP 09 obviněný ze stamilionových podvodů

10.06.2015 11:12

Člen TOP 09 a číslo dvě na kandidátce do komunálních voleb v Kolodějích Jaroslav Fiury čelí obžalobě z machinací s akciemi. Mimořádné volby v Kolodějích se konají 13. června. Po řádných volbách na podzim loňského roku rezignovali všichni kandidáti za TOP 09 na výkon mandátu zastupitele poté, co strany většinové koalice dosavadního starosty Zbyňka Passera odmítly požadavek, aby se kolodějským starostou stal lídr kandidátky TOP 09 Vladimír Mužík, blízký přítel obviněného Fiuryho.

V mimořádných volbách v Kolodějích kandiduje člen TOP 09 obviněný ze stamilionových podvodů
Foto: top 09
Popisek: Logo TOP 09

Dle informací z TOP 09 i z Koloděj je rozhodující osobou a hybatelem knížecí party v této městské části právě Jaroslav Fiury. Přitom s ním pokračuje soudní proces, v němž figuruje jako jediný obviněný z několika závažných trestných činů. Konala se již tři stání u Obvodního soudu pro Prahu 1 (naposledy 20. května), kde je na základě obžaloby projednávána trestná činnost obžalovaného Fiuryho. Týká se náhrady škody, nevrácení půjček a odkupování pohledávek ve výši dosahující 150 milionů od více firem. Soud se snaží rozplést řadu dalších podezřelých obchodů s akciemi. Dále je v procesu projednávána žaloba na neplatnost valné hromady akciové společnosti CUBICK CZECH, kde obžalovaný figuroval jako člen představenstva a kde dle mnoha svědků obžaloby právě aktivitou  Fiuryho „mizely“ akcie a objevovaly se nové. Jak vyplývá z oficiálních veřejně přístupných listin, je zástavní právo exekutorské – pohledávka ve výši 12 600 000 korun – uvaleno i na rodinný dům Jaroslava Fiuryho.

Jaroslav Fiury má kontroverzní minulost i v Kolodějích, kde před patnácti lety skupoval pohledávky proti městské části, která údajně v rozporu se zákonem od stavebníků rodinných domů vybírala příspěvky na výstavbu obecní splaškové kanalizace. Skoupené domnělé pohledávky Jaroslav Fiury následně uplatnil v soudním procesu, který prohrál.

Ve stejné době byl Fiury, dle tvrzení tehdy odvolaných funkcionářů TJ Slavoj Koloděje, klíčovou osobou v procesu ovládnutí místní tělovýchovné jednoty TJ Slavoj Koloděje a následně vyvedení části jejího i obecního nemovitého majetku ve prospěch svého přítele a dalšího kandidáta (tentokrát za ČSSD) v komunálních volbách v Kolodějích, Luďka Grabinského. I tyto majetkové  machinace mají soudní dohru, kdy společná žaloba městské části a TJ Slavoj Koloděje neuspěla u obvodního soudu pro Prahu 9, ani u soudu městského. Městská část se nyní domáhá svého majetku ústavní žalobou.

I když Jaroslav Fiury dosud nebyl pravomocně odsouzen, je s podivem, že jej TOP 09, která si je výše uvedených informací vědomá, staví na kandidátní listinu do doby ukončení procesu. To se týká zejména blízkého přítele obžalovaného Fiuryho a lídra  kandidátky TOP 09 Vladimíra Mužíka, který tak přímo ohrožuje volební výsledek vlastní strany.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…