V minulosti prý ostře útočil na hnutí ANO. Nyní ho chce v Praze vést

18.11.2016 10:40

Už za pár dnů, v úterý 22. listopadu, se bude do krajského vedení ANO zřejmě dovolovat jeho třetí místopředseda. V současné době pražské ANO vede ministr obrany Martin Stropnický, místopředsedové jsou Karel Grabein Procházka a Jan Říčař. Třetím místopředsedou by se podle našich informací mohl stát Martin Hrubčík. Jak ale ParlamentníListy.cz zjistily, ten na pomyslném hřbetě táhne nepříjemné závaží.

V minulosti prý ostře útočil na hnutí ANO. Nyní ho chce v Praze vést
Foto: Hans Štembera
Popisek: III. celostátní sněm hnutí ANO 2011

Právě na Martina Hrubčíka, předsedu ANO na Praze 9, naši redakci upozornil nejmenovaný zdroj. Hrubčík, bezpečnostní ředitel Prahy 19, údajně v minulosti participoval na aktivitách, které měly hnutí výrazně poškodit.

Anketa

Ptáme se nyní, v listopadu 2016: Má Andrej Babiš vaši důvěru?

31%
69%
hlasovalo: 12928 lidí
„Ví se, že plival na ANO a teď chce do sedla. Chce se roztáhnout hned na několik městských částí, nejmíň na tři,“ uvedl náš dobře informovaný zdroj. „Hrubčík je podle všeho autorem mnoha pamfletů a ostrých ataků na Babišovo hnutí, je směšné, že nyní chce hájit jeho barvy přímo ve vedení,“ dodal.

O co šlo? Když se v roce 2014 konaly komunální volby v Čelákovicích, dostávali lidé do schránek materiály, které měly kandidáty a celé čelákovické ANO poškodit. Lidé obdrželi předvolební letáčky podepsané místními kandidáty s textem, který voličům sliboval, že místo bývalého zdravotnického střediska ANO vybuduje hernu s automaty. Jejich autorem mohl být právě zmíněný adept na post pražského místopředsedy.

Mlčeti zlato

Martin Hrubčík se v roce 2010 objevil jako lídr na kandidátce Politika tradičních hodnot (PTH).  Do zastupitelstva se však jeho subjekt nedostal. O čtyři roky později se strana o úspěch pokusila znovu. Tentokrát ve spojení s Liberálně ekologickou stranou Martina Bursíka.

„Teoretik Hrubčík se snažil, co to šlo, aby do vedení Čelákovic v roce 2014 dostal pana Iglo-Leypolda. Nevím, proč mu na tom tak záleželo a proč si vybral právě ANO, kterému bude nejvíc škodit. Asi proto, že se jich nejvíc bál. A že by teď měl kandidovat jako místopředseda pražského ANO? To mi připadá jako sebevražda. Ne jeho, ale pražského ANO,“ řekl ParlamentnímListům.cz významný obyvatel Čelákovic, jehož redakce zná, ale nepřál si být jmenován.

Martin Hrubčík je přitom členem hnutí ANO už několik měsíců a letos se stal dokonce předsedou oblastní organizace Praha – Kbely. „Je zvláštní, že po ani ne půl roce, kdy je ve funkci předsedy ve Kbelích, by se měl stát místopředsedou celého pražského ANO. Jsou lidé, kteří za ANO dýchají v podstatě od začátku. Zajímalo by mě, kdo stojí za tím, aby se Hrubčík vyhoupl takto nahoru, a komu o co jde,“ sdělil ParlamentnímListům.cz jeden ze zdrojů.

Blízký spolupracovník starosty Žďárského (ex-ODS), bezpečnostní šéf Prahy 19, předseda ANO na Praze 9 a možný místopředseda celé krajské buňky Babišova hnutí

Samotného Martina Hrubčíka naše redakce kontaktovala nejprve telefonicky. On však rozhovor odmítnul s tím, že máme otázky zaslat písemně. I to jsme učinili a ptali se, zdali v minulosti poškozoval hnutí, jak o tom hovoří naše zdroje. Bohužel se současný předseda Prahy 9 ani po pěti dnech nevyjádřil. 

Vzhledem k jeho mlčení tak ani nebyl schopen odvrátit další direkt, o němž jsme se dozvěděli. Hrubčík totiž podle všeho stále žije v Čelákovicích a není proto jasné, proč se "přesunuje" na Prahu 9. „Nemluvě o jeho evidentním napojení na kontroverzního starostu Žďárského, pro kterého na Praze 19 pracuje," přiblížil náš zdroj. Žďarský přitom před dvěma lety opustil svou mateřskou ODS a podle Aktuálně.cz s sebou vzal dalších pětadvacet členů. V roce 2014 už někdejší člen občanských demokratů kandidoval pod hlavičkou SNK Kbely náš domov, kde je dodnes. Jeden ze Žďárského kolegů vidí dosavadní kroky vzhledem k hnutí ANO jasně. „On si chce pomocí Hrubčíka upevnit svou pozici a posílit svoje postavení, proto se chce Hrubčík dostat na Prahu 18, 19,“ alespoň tak jsem to slyšel,“ uzavřel.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …