V olomoucké kauze Vidkun je vinný Kyselý, Kadlec a Rozbořil, uvedl soud

16.07.2021 10:00

V kauze Vidkun byli dnes odsouzeni tři muži. Rozhodl tak krajský soud v Olomouci. Soud je v pátek uznal vinnými a potrestal je podmíněnými tresty. Uložil jim i peněžité tresty.

V olomoucké kauze Vidkun je vinný Kyselý, Kadlec a Rozbořil, uvedl soud
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Infografika ke kauze Vidkun, ČT

V korupční kauze Vidkun uznal dnes krajský soud v Olomouci vinnými bývalého olomouckého policejního náměstka Karla Kadlece a vlivného podnikatele Ivana Kyselého, obžalováni byli z korupčního jednání. Šlo o hlavní aktéry případu, kteří si sdělovali podle obžaloby informace z trestních spisů a využívali je k posílení svého vlivu. Vinný je podle soudu i bývalý hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD), který podle soudu získával v jedné z kauz informace z trestního řízení.

Šlo o hlavní aktéry případu, kteří si sdělovali podle obžaloby informace z trestních spisů a využívali je k posílení svého vlivu. Vinný je podle soudu i bývalý hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD), který podle soudu získával v jedné z kauz informace z trestního řízení. U tehdejšího šéfa hospodářské kriminálky Radka Petrůje soud vinu nevyslovil. Zprostil ho tak obžaloby. Tresty u třech obžalovaných dosud nejsou zveřejněné, soud stále vynáší rozsudek a popisuje postupně všech devět trestních kauz, ze kterých byly podle rozsudku informace vynášeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…