V penězích rodiny Parkanové prý nesedí milion

27.06.2012 8:13

Největším vlastníkem realit rodiny Parkanových je dcera Adéla. Vyplývá to z katastru nemovitostí. Dohromady tak rodina vlastní domy v Sezimově Ústí, byt v Praze a chatu. Zatímco Parkanovi v roce 2008 splatili z dluhu za nákupy 800 tisíc, v roce 2009 zhruba polovinu, rok po nákupu letadel CASA to bylo celých 1,6 milionu, informuje Aktuálně.cz.

V penězích rodiny Parkanové prý nesedí milion
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlasta Parkanová

Jedinou budovou, která patří bývalé ministryni obrany, je dům v Sezimově Ústí. A to ještě jen z části. Spoluvlastníkem je totiž manžel.

Dcera Vlasty Parkanové, čtyřiatřicetiletá Adéla, v letech 2005 až 2007 nakoupila nemovitosti za celkovou sumu 7,14 milionu korun. Jestliže se zkontrolují dokumenty a smlouvy z nákupů, odkud na nákupy vlastně vzala, nelze z veřejných zdrojů doložit, hapruje částka celkem 1,33 milionu korun.

Peníze se dají omluvit jediným způsobem, a to tím, že to byla částka z dlouholetých rodinných úspor. „Pětatřicet let s manželem pracujeme, já mám dvacet let příjmy ministryně nebo poslankyně. Jako rodiče jsme si žádný majetek nepořídili kromě domu po rodičích, kde žijeme 28 let. Protože nic víc nepotřebujeme a nechceme, svými penězi jsme pomohli jediné dceři,“ cituje exministryni Parkanovou server Atkuálně.cz.

Sama před časem přiznala, že její příjem se dlouhodobě pohyboval kolem stovky tisíc korun měsíčně.

Adéla Parkanová vlastní byt v Praze na Smíchově (podle listin uložených na katastru nemovitostí platila plnou sumu naráz), dále dům v Sezimově Ústí (přímo naproti domu matky Vlasty) a taky ještě chatu po babičce. Z katastru nemovitostí vyplývá, že z 7,14 milionu, jež za nemovitosti utratila, je 3,66 milionu pokryto hypotékou a dalších 2,15 milionu prodejem staršího pražského bytu.

Splátka poloviny dluhu během sedmi měsíců

Co se dceřina domu v Sezimově Ústí týká, když nový dům rodina Parkanových pořizovala, složila 900 tisíc korun jako zálohu, o zbývajících 3,66 milionu se postarala hypotéka u České spořitelny.

Roku 2008 bylo z částky splaceno 800 tisíc korun, v roce 2009 to bylo 420 tisíc. Rok po nákupu letadel CASA, kvůli kterému policie žádá vydání exministryně, tedy v květnu 2010, zbývalo doplatit ještě 2,2 milionu.

Z částek tedy vyplývá, že Parkanová najednou splatila částku 1,6 milionů korun během sedmi měsíců. Podle ní si pouze vybrala stavební spoření a prodala cenné papíry.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…