V pražské buňce TOP 09 to vře. Schwarzenberg s Kalouskem zůstávají nad věcí

03.07.2014 14:06

Pražská radní Ludmila Štvánová (TOP 09) napsala dopis, ve kterém se ostře pustila do svého stranického kolegy a primátora města Prahy Tomáše Hudečka. Zveřejnil ho server Týden.cz. Čelní představitelé TOP 09 Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek spory v pražské buňce své strany bagatelizují.

V pražské buňce TOP 09 to vře. Schwarzenberg s Kalouskem zůstávají nad věcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Nemohu vám vyjádřit svou důvěru, neudělala jsem to a neudělám. Důvodů je mnoho, ať už věcných, politických, nebo etických. Dlouhodobě nesouhlasím s vaší politikou, vaším jednáním a zejména s vaším vystupováním v médiích," vypočítávala Štvánová v dopise Hudečkovy nedostatky.

Kriticky hodnotila i postup primátora při sestavování kandidátky pro nadcházející komunální volby. „Vámi sestavená listina přátel naprosto není založena na principech odbornosti, vzdělání, zkušenosti a etických profilech kandidátů. Celá se řídí pouze a jenom vašimi emocemi a pragmatismem, který nemá s realistickou politikou pranic společného. Největší podlost a podrazáctví je to, že jste na ni nezařadil předsedu krajské organizace," čílila se.

Každý se považuje za náčelníka a málokdo za prostého indiána

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek si nemyslí, že ve straně dochází k vážnějšímu pnutí mezi členy. „Je to jeden dopis jedné dámy a sestavování kandidátek s sebou vždycky nese pocity osobní hořkosti. To je všechno, co k tomu mohu říct,“ okomentoval dění v Praze pro Novinky.cz. A odmítl i kritiku Štvánové ohledně sestavování kandidátek s tím, že kandidátku zvolil pražský krajský výbor strany, který je k tomu jediný oprávněný.

Pražská TOP 09 podle něho není ani rozpolcená. „Ujasnili jsme si, že tam nejsou žádná křídla, opravdu tam nejsou žádná křídla, programové hodnoty jsou stejné,“ zdůraznil. Přesto připustil existenci osobní animozity mezi některými členy. „Ale to se stane i v některé rodině. Neznám žádnou rodinu, kde by se občas někdo nepohádal,“ pronesl s nadsázkou.

Ani šéfa strany Karla Schwarzenberga dění v pražské organizaci TOP 09 nezneklidňuje. „V každé straně se při sestavení kandidátek lidi perou. To je docela normální věc, zažil jsem to v Rakousku, zažil jsem to u různých stran,“ uvedl.  „Sestavování kandidátek je vždycky nejcitlivější věc, poněvadž v každé straně se každý považuje za náčelníka a málokdo za prostého indiána. V tom je ten problém, ale ono se to zase po volbách zklidní,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…