V přímé volbě nejsou fatální chyby, hájí vnitro Benda

25.11.2012 19:43

Podle poslance ODS Marka Bendy ministerstvo vnitra udělalo chybu v přímé volbě prezidenta, nevidí v tom však nějaký „fatální zmatek“. Podle něj nebude volba prezidenta odsunuta.

V přímé volbě nejsou fatální chyby, hájí vnitro Benda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

„Ministerstvo vnitra asi udělalo chybu, nevidím v tom ale nějaký fatální zmatek,“ uvedl Marek Benda v Událostech na ČT. Podle něj se škrtnutí kandidáti jednoduše odvolají k Nejvyššímu správnímu soudu a ten rozhodne. „Jsem přesvědčen, že ministerstvo vnitra pak toto rozhodnutí zruší,“ dodal.

Proč chybám ve výpočtech platných podpisů nezamezili poslanci? Zákon přece procházel Parlamentem. „Já si nemyslím, že jsou tam nějaké fatální chyby,“ prohlásil Benda. Zákon byl jednoduše schválen, lidé si to přáli. Více to Benda nevysvětlil.

Kvůli výpočtům se někdy hovoří i o odsunutí přímé volby, mluvil o tom taktéž občanský demokrat Boris Šťastný. „Já se nedomnívám, že je vůbec možné přímou volbu odložit,“ odmítá tuto verzi Benda. Lidé jsou podle jeho slov na tuto formu volby připraveni, navíc by se musela měnit ústava, což by také nebylo jednoduché. „Pak se o příštích volbách můžeme bavit, jestli budou přímé nebo nepřímé,“ odkázal na situaci za pět let.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…