V šesti obcích lidé zvolí nová zastupitelstva

13.04.2013 6:10

V šesti obcích si lidé v sobotu vyberou nové místní zastupitele. Volit se bude tam, kde se dosavadní zastupitelstva rozpadla zejména vinou neshod mezi jejich členy. Prim v tomto směru hrál Hnačov na Klatovsku, kde se komunální volby kvůli těsnému výsledku dosavadních klání dvou soupeřících uskupení konají už popáté za poslední čtyři roky.

V šesti obcích lidé zvolí nová zastupitelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Po nynějších volbách by se ale situace měla zklidnit a Hnačovští by měli získat stabilní zastupitelstvo až do řádných komunálních voleb na podzim příštího roku. Do sedmičlenného zastupitelstva totiž kandiduje jen sedm uchazečů, převážně bývalých konkurentů, a to na společné kandidátce. Výsledek hnačovských voleb je tak už v podstatě předem dán.

Podobně na tom budou obyvatelé Újezdu nade Mží na Plzeňsku. I tam se povedlo dát dohromady jen jednu kandidátní listinu. V dalších třech obcích budou stát proti sobě vždy dvě uskupení, a to v Barchovicích na Kolínsku, ve Strenicích na Mladoboleslavsku a v Nových Lublicích na Opavsku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

V Chotči na Jičínsku konkurují jedinému sdružení nezávislých kandidátů čtyři samostatní kandidáti. Pokud uspějí, mají šanci získat v sedmičlenném zastupitelstvu těsnou většinu.

Volební místnosti budou otevřené od 07:00 do 22:00, výsledky budou zveřejněny mimo jiné na serveru www.volby.cz.


 

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…