V těle Navalného se našly stopy po otravě

24.08.2020 18:43

Za vážným zdravotním stavem ruského opozičního předáka Alexeje Navalného stojí otrava, odhalily to laboratorní testy. O jakou konkrétní látku, která intoxikaci způsobila, se jednalo, zatím není známo, uvedla v pondělí berlínská klinika Charité, která o Navalného pečuje. Navalnyj je nyní na jednotce intenzivní péče a je nadále udržován v bezvědomí, aktuálně ale ohrožen na životě není, uvedli berlínští lékaři, píše iDNES.cz.

V těle Navalného se našly stopy po otravě
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Alexej Navalnyj

„Klinické nálezy svědčí o intoxikaci látkou ze skupiny inhibitorů cholinesterázy. Konkrétní látka ještě není známa,“sdělila nemocnice v tiskovém prohlášení.

Nález lékařů v Berlíně je tak v rozporu s tvrzením jejich ruských kolegů. Ti podle listu Kommersant otravu vyloučili a za důvod zdravotního kolapsu označili poruchu metabolismu.

Navalnyj byl o víkendu převezen z ruského Omsku do berlínské nemocnice. Na jeho bezpečnost podle agentury DPA dohlíží v Charité Spolkový kriminální úřad (BKA). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …