VIDEA, ze kterých mrazí. Podívejte se, co provádí ilegální imigranti ve Francii

14.06.2015 20:00

Francouzský přístav Calais hlásí v poslední době obrovské problémy s běženci, kteří se snaží dostat do Anglie. Tohle je pro ty, kdo nemají čas prohledávat internet, jak to běženci dělají.

VIDEA, ze kterých mrazí. Podívejte se, co provádí ilegální imigranti ve Francii
Foto: ReproFoto: Youtube
Popisek: Ilegální imigranti ve francouzském Calais naskakují do čekajících kamionů

Obrovské problémy mají řidiči nákladních aut například ve francouzském přístavu Calais, kde se čeká na přelodění do Velké Británie. Několika řidičům kamionů se povedlo natočit mnoho podobných videí. Na nich uprchlíci hromadně ve skupinkách naskakují do jedoucích kamionů. Přitom zpomalují už tak zaseklou dopravu a z troubících řidičů, kteří čekají na nalodění, si nic nedělají.

Jsou na nás agresivní, zlobí se český řidič

„Běženci se totiž z Calais snaží dostat přes kanál La Manche do Velké Británie. Naskakují do aut a kamionů a že možná skončí pod koly, jim za to stojí,“ zlobí se jeden z řidičů.

Po neblahé situaci už raději parkuje v noci jen na hlídaných parkovištích, přičemž kontroluje návěsy a v blízkosti přístavu se podle svých slov snaží nezastavovat. Řidiči se během pojíždění vzájemně varují i pomocí vysílaček.

Imigranti se volně pohybují podél silnic a v nestřežených okamžicích se snaží dostat na návěsy, ale najdou se i případy, kdy naskočí i přímo do kabiny k řidiči. Ne zřídka jsou při pokusech ostatních řidičů je zastavit prý i agresivní a neváhají házet třeba kameny a jiné předměty.

S problémem uprchlíků se potýkají i další evropské státy. Nejintenzivněji Itálie a Řecko. Řím už v současných dnech vystupňoval volání po změně azylové politiky v Evropské unii. Učinil tak podle agentury Reuters v době, kdy sousední státy zpřísnily hraniční kontroly a vracejí zpět imigranty do Itálie. Ta pohrozila blíže neupřesněnými jednostrannými opatřeními. Rakousko zase přestalo vyřizovat žádosti o azyl, sdělila ministryně vnitra Johanna Miklová-Leitnerová. Vídeň se tak podle ní snaží tlačit na další země Evropské unie, aby více pomáhaly v přebírání přistěhovalecké vlny na starý kontinent. Vyzvala evropské partnery ke stanovení kvót pro přijímání imigrantů. Mimo jiné Česko a ostatní státy Visegrádské čtyřky (V4) odmítají podobné přerozdělování uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…