VIDEO Biologičtí muži proti ženám? Ne! Plavkyně vystoupila a napadl ji „chlap v šatech“. Pollert se neudržel

11.04.2023 18:21 | Ze sítí

Lékař a olympionik Lukáš Pollert odsoudil násilné a hysterické chování sexuální menšiny vůči plavkyni Riley Gainesové, která se zasazuje o zákaz startu trans sportovkyň v ženských kategoriích. S takovými způsoby se menšina pochopení a přijetí nikdy nedočká, míní Pollert.

VIDEO Biologičtí muži proti ženám? Ne! Plavkyně vystoupila a napadl ji „chlap v šatech“. Pollert se neudržel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař Lukáš Pollert

V současném sportu je začlenění transgender sportovců jedním z největších a nejkontroverznějších témat, a to napříč všemi jeho kategoriemi. Argumenty konzervativních kritiků zastávají názor, že biologičtí muži by neměli závodit se ženami. Ani ženy sportovkyně, proti kterým ve hře vystupuje takový soupeř a často láme rekordy, nevnímají novinku jako „fair play“.

Dvaadvacetiletá sportovkyně Riley Gainesová při čtvrtečním vystoupení na Státní univerzitě San Francisco hovořila k iniciativě Save Women’s Sports (Zachraňte ženský sport), kde vysvětlovala, proč odmítá start trans sportovkyň v ženských kategoriích, a žádá samostatné kategorie pro trans sportovce.

Chvíli po ukončení jejího projevu napadli americkou univerzitní šampionku trans aktivisté, jeden z mužů v ženských šatech ji několikrát udeřil pěstí.

Celý incident byl zaznamenán na mobilní telefon, video se nyní šíří po sociálních sítích. Skupina trans aktivistů se na něm snaží dostat do místnosti, kde Gainesová přednášela projev.

„Měl jsem se svou ženou krátké telefonáty během doby, kdy byla asi tři hodiny uvězněná v místnosti, popsal americkým médiím manžel plavkyně Louis Barker. „Řekla mi, že ji několikrát udeřil chlap v šatech. Strašně mě to naštvalo, dělá se mi špatně z té bezmoci,“ dodal Barker.

Vyhrocenou situaci se snaží neúspěšně zklidnit místní policie i vedení univerzity. Plavkyně musela nakonec půdu univerzity opustit v policejním doprovodu.

 

 

K vyhrocené situaci se na Twitteru vyjádřil olympionik Lukáš Pollert, podle něj se transgender osoby s takovým extrémním přístupem nemohou dočkat požadovaného začlenění do společnosti.

„Pokud se tato historicky nová menšina chová takto agresivně, nemůže čekat snadné začlenění mezi muže a ženy. Natož pochopení pro předělávání pohlaví,“ napsal Pollert ve své reakci.

 

 

Jeho příspěvek vyvolal bouřlivou diskusi. Převážně lidé vystupovali proti tomu, aby s ženami ve fyzických sportech soutěžil předělaný muž. „U fyzických sportů bych jim sport s ostatními zakázal. Schválně kolik žen na hormonech poráží rodilé muže... Chlap, co jde mezi ženy, je zoufalec,“ míní diskutér Vladimír Staněk.

„Jsem pro, ať soutěží zvlášť, ale úplně. Ať si udělají vše sami. Ale úplně mimo oficiální organizace, ty jsou pro mužský a ženský sport,“ vyjádřil se jeden z diskutérů.

„Nikdy se nezačlení, jen další slepá odbočka v evoluci,“ přidal se další. „Sportovat dohromady nemohou, soutěží tělo, nikoli mozek,“ zněla podobná reakce.

 

Objevil se i názor, že by se menšiny neměly soudit podle jedinců. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Plavkyně má naprostou pravdu !!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseViktor Čech , 11.04.2023 19:17:20
Proč by měla soutěžit s úchylnými chlapi, kteří si naimplantují prsa a nerozeznají ani vlastní pohlaví? :-)

|  8 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …