VIDEO Fiala, Pekarová a další tepali Babiše ze svých pracoven. On za to poslal mezi lidi tohle. Z obytňáku

23.05.2022 22:32 | Ze sítí

Bývalý premiér ve svém pravidelném pondělním hlášení Čau lidi, které vysílá z obytňáku, s nímž vyrazil po republice, zhodnotil, co v době krizí, které svírají Česko, dělá pro své občany Fialova vláda. A opět mu vyšla velká špatná: nemá zvládat uprchlickou krizi, má děravý deštník proti drahotě a neschopné ministry. „Tato nová totalita nás válcuje, ale nebojte, my se jednou vrátíme a zase bude líp,“ vzkazuje Babiš svým spoluobčanům.

VIDEO Fiala, Pekarová a další tepali Babiše ze svých pracoven. On za to poslal mezi lidi tohle. Z obytňáku
Foto: Radim Panenka
Popisek: Andrej Babiš se svým obytňákem zavítal do Brna

Babiš vyjel mezi lidi, protože hlavní povinností poslance je mluvit s lidmi. Vládní pětikoalice podle něj neumí nic jiného než Antibabiše a nesmysly. Vyčteno mu poslanci vládních stran v minulém týdnu bylo, že si v minulém týdnu jezdil karavanem, zatímco Sněmovna řešila nouzový stav. Omluven byl z pracovních důvodů.

„Takže v úterý v 19.46 jsem dostal pozvání na čtvrteční mimořádnou schůzi ohledně nouzového stavu. Ano, v úterý. My jsme tuto cestu plánovali dlouhodobě. Tak co, měl jsem to zrušit? Proto, abych pozoroval ty nesmysly, tu neschopnost této vlády v rámci nouzového stavu zvládnout uprchlickou krizi? Takže vznikla obrovská aféra, že Babiš nepracuje a tyhle nesmysly. Já myslím, že dobře víte, že Babiš je pracovitý, že jsem velmi pracovitý, že pracuji pro vás, že jsem šel do politiky nezištně, že z ní nemám žádné příjmy a že jsem tady pro lidi,“ hájil se s tím, že na schůzi chybělo padesát poslanců a většina vlády tam nebyla.

Nezapomněl připomenout, co „pětislepenec“ říkal o nouzovém stavu. „SPOLU kandidovala do voleb s heslem ‚Už ani den nouzového stavu‘.“ Podle Babiše se ukazuje, že ani s nouzovým stavem vláda uprchlickou krizi nezvládá. „Já jsem byl včera na hlaváku. Nechci ani popisovat, co se tam děje. 119 dní už má vláda Petra Fialy nouzový stav. Ukázala akorát neschopnost. Vláda se chvástá, jak to zvládá. Ale tuhle situaci zvládají hlavně lidé, neziskovky a kraje. Kraje, které nedostaly od vlády ani korunu. A vláda ani neví, kdo sem přišel, kolik máme uprchlíků,“ dodává.

Poslanecká sněmovna nakonec schválila hlasy vládních poslanců prodloužení nouzového stavu o třicet dní. „Samozřejmě se to schválilo, protože stoosmička válcuje, tato nová totalita válcuje nás – neslyší, co říkáme v rámci opozice, že by měli dělat,“ pokračuje expremiér.

Občany nabádá, aby vládě nevěřili její lži, kterými se jim vysmívá: „Prosím vás, nevěřte té vládě. Nejsme zadlužení, inflaci jste nezpůsobili vy tím, že jsme vám dali peníze, ale je to globální inflace. Co my vyčítáme, je to, že tato asociální vláda pro vás nic nedělá a ani neudělá. Jenom se vám vysmívá,“ zdůrazňuje Babiš.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí
Považuje za neuvěřitelné, že i babišovští hejtři komentují tuto vládu následovně: Česko se stává asociálním ostrovem uprostřed sociální Evropy – neschopnost kabinetu včas pomoci s raketově rostoucími cenami energií začíná být silně nebezpečná – pozorovat ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku a ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu, jak prezentují své vize pomoci lidem s vysokými cenami energií, je příjemné asi jako vrtání zubů bez umrtvení.

Síkela Babiše šokoval svým prohlášením, že plánuje vznik státního obchodníka s energiemi a speciální tarif. „Ten šílený ministr řízený pražským advokátem, ten má plynový plán, že bude státní obchodník. Prosím vás, vy, kteří tomu rozumíte, musíte být z toho úplně na prášky, protože tenhle člověk vůbec neví, o čem mluví. A hlavně vám říká, že máte snížit teplotu o tři stupně níže a že budeme propagovat, takže nebudeme svítit, nebudeme topit, nebudeme jíst. Potom to bude všechno fajn. Pan Síkela. Peklo. Strašné,“ konstatuje bývalý předseda vlády.

„Poradce pana premiéra zase doporučuje, abyste si našli druhou práci. Takže budete chodit v osm hodin do jedné práce a večer na druhou práci. Místo toho, aby vám vrátili vaše peníze. Vláda vybrala na DPH za čtyři měsíce 100 miliard. Takže vybrala meziročně o 23 procent více, loni to bylo 88 miliard. Předtím 2019 91 miliard. A to jsou vaše peníze. Pan Stanjura, to jsou vaše peníze, vám je nechce vrátit,“ upozornil, že čtyřiadvacet zemí v Evropě to dělá, jedině ČR stále nechce.

„Tahle asociální vláda nechce. A stále vám lže, že máme špatné finance. Máme skvělé finance. Vaše peníze vám nechce vrátit. Nechá si je, aby utrácela, aby tam bylo více úředníků, aby stále tam nabírali nějaké kolegy, oni potřebují nakrmit ty svoje tradiční strany, tak vždycky fungovali. O tom to je,“ pokračuje Andrej Babiše.

Rozcupoval i vládní deštník proti drahotě: „Zvyšování příspěvků, ke kterým se kvůli složité administrativě a zahlcenosti úřadů práce dostane jen zlomek lidí, je úplně k ničemu. Asi to dělají schválně, je to takové ‚vlk se nažral, a koza zůstala celá‘. Příspěvek tu je, lidé si ho ale nejsou schopni vyřídit, takže peníze zůstanou státu. Takže je to jenom na oko, je to jenom takové, že se vám posmívají,“ podotýká dále. I důchodci by si podle něj zasloužili, aby dostali alespoň tolik navíc na valorizaci, aby to pokrylo inflaci.

„Takže je to stále stejné. Nic se neděje, jenom sliby, jenom signály. Ve finále pro lidi nic, nic, nula, nula, nic. Závěrem. Naše vláda je peklo, ale nezoufejte. Já myslím, že pravda a láska jednou zvítězí. Zatím nevítězí, ale to nevadí. Já jsem optimista, a vy to dáte. Za Babiše bylo líp. Máme to všechno sepsané. My se jednou vrátíme a zase bude líp,“ rozloučil se bývalý premiér Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…