VIDEO Hluboký obdiv Čechům! Zemanův přítel, prezident Slovinska, poslal Česku pozitivní vzkaz

19.04.2020 7:05

Slovinský prezident Borut Pahor sdílel na svém twitterovém profilu zdravici věnovanou Čechům jako podporu v boji proti koronaviru. Pahora pojí dlouholeté přátelství s prezidentem Milošem Zemanem.

VIDEO Hluboký obdiv Čechům! Zemanův přítel, prezident Slovinska, poslal Česku pozitivní vzkaz
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman se svým slovinským protějškem Borutem Pahorem.

Anketa

Měla by vláda v létě otevřít hranice alespoň do některých zemí, pokud to půjde?

17%
83%
hlasovalo: 33990 lidí
„Vážený pane prezidente, drahý Miloši Zemane, drazí čeští přátelé. Jako prezident Slovinské republiky bych vám jménem všech slovinských občanů rád sdělil vyjádření naší vděčnosti a solidarity ve společném boji proti koronaviru. Vyjadřujeme hluboký obdiv českým občanům, kteří v tomto těžkém čase projevují odhodlanost a odvahu a naději. Slovinsko upřímně těší vaše úspěchy a soucítíme s vašimi ztrátami. Ve spojení s ostatními evropskými národy a státy společně zvítězíme. Vše bude opět v pořádku,“ řekl poměrně příjemnou češtinou Pahor. 

Pahor v roce 2017 obdržel z rukou prezidenta Miloše Zemana vyznamenání za významné zásluhy ve prospěch České republiky, a to u příležitosti státního svátku 28. října. Předtím mu také Zeman pogratuloval k opětovnému vítězství v prezidentských volbách (Pahor je hlavou státu od roku 2012). O rok dříve dostal ocenění z rukou Pahora Zeman – a to Řád za mimořádné zásluhy – za dlouholetou náklonnost k Slovinské republice, upevňování přátelských vztahů a integraci Slovinska do středoevropských uskupení.

Pahor je v politice už řádku let. V letech 2004-2008 byl členem Evropského parlamentu za slovinskou sociální demokracii. V letech 2008 až 2012 pak byl slovinským premiérem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…