VIDEO Lentilky! Špatné lentilky! Babiš vtrhl do prodejny a začal nadávat. Bylo proč

22.05.2019 16:23

Andrej Babiš se před volbami do Evropského parlamentu vydal zkoumat dvojí kvalitu potravin. Na vlastní oči porovnával některé výrobky v českých i německých supermarketech a jeho zjištění dvojí kvalitu potravin potvrdila. Podívejte se, co k tomu natočil za video.

VIDEO Lentilky! Špatné lentilky! Babiš vtrhl do prodejny a začal nadávat. Bylo proč
Foto: Screen Facebook
Popisek: Andrej Babiš srovnává české a německé lentilky

„Sledujte náš test dvojí kvality potravin. Jo, fakt jsme tam vyrazili,“ začíná premiér své nejnovější předvolební video na stránkách hnutí ANO. V rychlém střihu postupně navštíví několik obchodních řetězců v České republice i v Německu. „Jdeme na ty vaše lentilky,“ hrozí například. Při nákupu žoviálně vtipkuje s prodavačkami: „Všichni politici řeší dvojitou kvalitu potravin. Vy musíte o tom něco vědět, ne?“

Pak si čtyři zvolené výrobky vyrovná před sebe na stůl a začne rozebírat jejich složení.

„Čau, lidi,“ pokračuje český premiér svým tradičním pozdravem nad stolem s potravinami. „Určitě čtete v novinách a všude v médiích o dvojí kvalitě potravin. My nechceme, aby naše země byla popelnice Evropy,“ ujistil diváky Babiš.

„V Evropě to nedopadlo dobře, proto naše vláda přichází s opatřením české legislativy, abychom napravili to, co jsme v Bruselu neprosadili,“ pustil se Babiš do evropské legislativy o dvojí kvalitě, přijaté v dubnu.

„Všichni se mě ptají, proč to teď řeším. No proto, že když něco řeším, tak to řeším na doraz a řeším to pořádně,“ vysvětloval premiér pod záběry z nákupu. Takže si prý k sobě „objednal“ všechny řetězce. A pak se vypravil na nákup do českých supermarketů a pro srovnání za hranice do Německa.

Následuje samotný test nakoupených potravin. Jako první přišel na řadu tuňák stejné značky. „V Německu, kolik má kalorií? Kilokalorií? 195. Kolik  tuku? 11 gramů. A u nás? 403 kilokalorie a 37 gramů tuku. Proč nemáme stejnou kvalitu?“

Pak přišly na řadu rybí prsty. „Co jsem zjistil? Rybí prsty, stejný obal, u nás mají 49 procent masa,“ triumfoval premiér. „Německo? 65 procent,“ zlobí se Babiš. Proč naši lidé kupují rybí prsty, kde je méně rybího masa než v Německu? Nepřijatelné, vzkázal.

Následují lentilky. Babiš zachrastil dvěma tubami bonbónů. U nás se dělají už od roku 1912, mnoho generací. Sice se vyrábějí u nás, ale mají jenom 53 procent čokolády. V Německu se stejným obalem mají 65 procent čokolády. „A proč nemáme stejný obsah čokolády pro naše lentilky,“ měli bychom se ptát výrobců.

A skončil coca-colou. „V Německu kolik máme gramů,“ zahleděl se premiér přes brýle. Je v ní 10,6 gramu cukru. „Já jsem to chutnal, a tahle mi chutnala líp než ta naše,“ dodal. „U nás to je sirup, a tam je to gramů 11,2,“ skončil pobouřeně.

„Výrobci tvrdí, že je to dáno našimi chutěmi, ale já si myslím, že bychom měli mít možnost ochutnat i jiné chutě, a budeme za to bojovat,“ zakončuje svůj předvolební spot ze supermarketu Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…